När juldagsmorgon glimmar…

Vaknar utsövd! i gryningen och ligger en stund i den sköna värmen under täcket, hör ljudet av R:s lugna andetag. Adventsstaken lyser i fönstet och där ute gnistrar snötyngda träd. Smyger tyst upp, kryper i mysmorgonrocken och fårskinnstofflorna. Känner för en gammeldags juldagsmorgon, med en kopp systerte och kanske någon mysig sentimental gammal film innan herrarna vaknar. En alldeles hel ny dag utan måsten ligger framför. Oändligt njutbart. Lite mat i magen får vi naturligtvis ordna, men det finns hur mycket julmat som helst att hugga in på.

En mysig julafton om än lite ovant stillsam förflöt igår. Johan och barnen var här på julgröt klappar och eftermiddagsfika innan de vände hem till Marina som jobbat förmiddag, och för att fira jul tillsammans med barnens farmor. Det är något visst med barn och jul, det är liksom glädjen i deras ögon som står för julglädje. Vi själva delade julklapparna sent igårkväll, körde en coronneturnering enligt tradition som vi får fortsätta idag då R hamnade i ett odrägligt överläge. Alexander saknade nog sina syskon och den ’vanliga’ julaftonsstämningen, men vi var tillsammans hela dagen och hade det riktigt mysigt efter omständigheterna.

Telefon från Indien där Sandra nu är sjuk och det låter lunginflammation om symtomen. Vi arrangerar ett trepartssamtal på messenger tillsammans med doktor pappa, och nu har de varit på apotek i Darjeeling och handlat medikamenter till fyndpris.1kr för 10st paracetamoltabletter, under 10 kr för en inhalator typ Bricanyl…. Där kan man snacka om mellandagsrea…kanske något för svenska Apoteket att ta efter. Krya på dej gumman!!

Få se om vi rent av tar på oss promenadskorna idag och vandrar av oss några knäckar. Det känns som om det skulle behövas!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.