Ibland så är man rik

Sitter just nu i husets hjärta omgiven av våra kära barn och sonhustrur. Tjälknölen blev god och verkmästaren i magen kämpar just nu med den och potatisgratängen, röda fruktsalladen glassen och saffranskakan. Småbarnen sussar gott och ett glas vin och ostbricka sitter fint. Kan det bli mycket bättre? Vill konservera tiden en stund just nu. Naturligtvis går tankarna även till Sandra Christian och Bella nu – Vi saknar er!

4 kommentarer

  1. Henrik Karlsson

    Hej Gunnel!
    Det har varit mycket roligt att läsa din blogg med julminnen och små berättelser. Eftersom jag kommer från Norrbyberg så känner jag igen namn och platser du skriver om. Att läsa adventskalendern har inneburit både skratt och lite vemod när man tänker på människor som man träffa som ”lillpojk”. T ex en Axel B som vi sa hemma. Det var alltid roligt att få följa med till Lycksaberg till n´Axel B. ”Mycke fika va hä jämt”. Andra saker ex paket inkastning på julafton var alltid intressant. Alla vi Karlssons pojka var utrustade med dubbla tjocksockar för att kunna vara snabb i starten när det small till i ytterdörren. Men pappa var nog den som var värst ändå, han var så tjurig så de som försökte springa ifrån honom fick kut runt hela byn och han gav sig inte ändå.
    Sist vi träffades var i Rusele på en ungdomsvecka skulle tro 33- 35 år sedan, hm tiden går.
    Nu ha ja svammle no, hoppas du förstår!
    Ser fram emot flera händelser och minnen från fornstora dar.
    Tack Gunnel och ha det så bra

    Henrik

  2. Gunnel F

    Henrik!
    Tack för att du ger dej tillkänna – det ’är det allra bästa med hela skrivargrejen. Jag har hört av flera trevliga människor från barn och ungdomsåren. Vad kul att du känner igen saker från din egen barn/ungdom. jag minns mycket väl er bröder, kanske mest dina storebröder som alltid var så trevliga och ibland kom hem till oss för en kaffetår och en pratstund. Minns också den hemska kvällen när de körde av vägen(voltade??) efter Villtjärnsvägen, någonstans kring Orrträsket, på väg hem. Vilken tur att det gick bra!! Du måste hälsa dina bröder så gott från mej. Pappa Alvar han sa alltid att: Karlssons pojka – Norrbyssen – det är riktigt folk dä!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.