El Gauto lyser igen

Utsikt över Mittisjön

När vi på hemvägen passerat Laisvall och hade kört c 2,5 av de återstående 3 milen till Gauto, möttes vi lättade av glittrande välkomnande elektriskt ljus från gårdar och gatlysen. I stugan var det varmt och skönt. Gud signe golvvärmen och den elektrifierade civilisationen! Längs vägen låg flera vindfällen och skogen såg lite allmänt tufsig ut efter ovädret.

Inte en krusning i trädkronorna, några minusgrader och massor med goda förhoppningar inför morgondagens tilltänkta fiske. Nu är jag rustad till tänderna med goda fisketips från min frände Assar, en sprillans ny kryllande maggotsburk inhandlad på Ok i Attjeplok och det ekolod R införskaffat för att optimera fisket. Vad kan nu rimligen gå fel?

Förkylning eller Vinterkräksjuka skulle möjligen kunna sätta käppar i hjulet. R har idag en spännande lite hes och klen röst. Det känns lite ovanligt att höra honom så, när man är van vid hans kraftfulla mullrande stämma och dena nya röst matchar inte riktigt ’skinnbyxenlooken’. Han låter faktiskt lite lik min buskisfigur N´Klemens med cykelhjälmen – han som int är sä stark.

Skönt att vara ’hemma’ igen. Vi lär inte bli hungriga på ett bra tag efter all god fjolårsmat igår. Lite småprat via etern med S o C som nu lämnat Nepal, noshörningar och elefanter för några sista avslutande dagar i Dehli förgyllde aftonen. Livet är gott just nu!

5 kommentarer

  1. bbb

    Ni kanske t.o.m. har Gautolyse där uppe 😉

    God fortsättning på er och lycka till nu i morgon. Ser fram emot en fiskerapport!

  2. Sonia

    NU är jag på väg tbx till civilisationen igen, sitter i bussen mellan Lyxele o Umeå och bredbandet funkar hur bra som helst, även på VK! Det tidigare inlägget som jag klistrade in nånstans (har glömt vart) skrev jag i går men kunde inte publicera det förrän i dag, men huvudsaken att det funkar. Jag tänkte nu när jag passerade OK i Lyxele och såg deras skyltar, att du kanske kan öppna ett gautokök o sälja rökt fisk eller nåt? Behöver du en hushållerska vet du vart jag finns 😀

  3. bbb

    Puuhh Sonia, ett tag var jag rädd att du skulle komma med något förslag om gautoflicka 😉

    God fortsättning på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.