Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!

Nu är vi inne på ett nytt år 2009, och på internetanslutning från Långviken i Norrbottens djupaste inland. Vi har ätit så mycket god mat och druckit så mycket fin dryck med ryskt påbrå, att vi är alldeles stinna. Assar och Inga-Lill har plägat oss med de mest fantastiska godsaker som gravad röding och sikrom, för att inte tala om middagen med ripa, orre hemgjort potatismos och underbar sås. På detta efterrätt av hjortron och hallon. Mina smaklökar fröjade sig storligen och hamnade i nostalgiska minnessmaksensationer. En helt otrolig nyårsafton i goda vänners sällskap.

Det vete fåglarna om vi vill återvända till ett kanske strömlöst Gauto imorgon förmiddag. I alla fall så har jag fått uppleva den hemskaste stormen i mannaminne, enligt säker källa från Gauto. Gångna natt var jag övertygad om att stugan skulle lyftas från jordens yta och flyga vidare mot de sälla jaktmarkerna, men nu verkar stormen ha bedarrat. Gott Nytt År på er alla!

2 kommentarer

  1. Eberth

    Du Gunnel, visst är det fantasktisk att man numera inom några sekunder kan nå hela världen via en dator, även från Långviken.

    Men att få tag på en taxi i Boden tog i natt nästan två timmar.

    Tror du att våra förfäder förstod vad som skulle bli enkelt och vad som skulle bli svårt – långt efter deras stund på jorden?

  2. Gunnel

    Ja världen är märklig ibland Eberth! jag tror faktiskt att våra saligen insomnade förfäder skulle ha blivit lätt bekymrade över nutidsmänniskornas prioriteringar emellanåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.