Summan av Kardemumman…

Ett nytt år, ja ett alldeles oskrivet blankt och fint blad att börja året med. Det känns alltid lite högtidlgt och snudd på ödesmättat att gå in i ett nytt år. När man får göra det i hälsans tecken, i fred och frihet och tillsammans med goda vänner, så har man allt en människa kan önska sig. När jag summerar 2008 lite snabbt sådär, så har det varit ett fantastiskt år på många sätt, både jobbmässigt och privat. En del av det positiva är att jag har återfunnit pennan – verktyget som har visat sig vara min bästa länk till mina minnen, och ett uppsamlingsverktyg för de spridda tankar som hittills fladdrat iväg och bara slumpmässigt fästs på pränt eller hamnat i min låda av osorterade papperslappar.

Jag har fått många kommentarer kring bloggandet, både här och i möten med människor. De allra flesta är uppmuntrande, men någon även lite undrande kring syftet med skrivandet. Där har jag inget svar förutom att det varit en oväntad resa i minnets värld, men också en träning och förkovran i att skriva, formulera och nyttja språkets möjligheter. Alltså ingen djupare tanke än att det tillfört mig mycket att skriva själv men det har även varit givande att läsa det andra skriver.

Vad gäller skriftliga kommentarer så står jag fast vid att det är en stor inspirationskälla när någon bjuder på gensvar i en eller annan form, och det känns faktiskt som om jag fått flera ’osynliga’ vänner här. Jag har även känt igen namn på personer som hört av sig från min barndom och ungdomstid vilket har varit otroligt kul!! Jag vill börja året med att tacka alla er som gett er tillkänna från alla olika väderstreck, och som förhoppningsvis fortsätter att läsa det jag skriver, kommenterar, hejar på, eller ger mig mothugg. Kram till er alla!

9 kommentarer

  1. Paul

    Problemet med EL antingen köper man ett elverk billiga sådana i Umeå inga problem ett stort varuhus säljer dessa.

    Eller så har vi lösning 2
    säg åt R att han köper dig en Iphone så du kan blogga från fisket ute på isen gäller bara sitta så man inte tappar den i hålet.

  2. K-G Sjöström

    Jag vill bara lovorda ditt sätt att i skrift formulera dig. För mig själv anser jag mig vara en språkpetimeter och har svårt att ibland låta det sätt som någon i skrift framför sina åsikter störa deras egentliga budskap.

    Så är det inte med det du skriver. Läser jag det kan jag helt koncentrera mig på det faktiska innehållet.

    Nu är inte jag så klar, men om jag säger att du är en hejare på att använda vårt gemensamma modermål, så förstår du vad jag menar.

  3. Jan N

    Tack för att du skriver. Olika texter har tilltal till olika människor.
    En del förstår inte att skrivandet också kan vara en avkoppling och något av en hobby.
    Några knypplar, renoverar bilar, samlar något, jagar storvilt medan andra målar eller skriver.
    Skrivandet måste höra till de hobbies som flest får glädje av.
    God fortsättning!

  4. G&R

    Detsamma Jan!
    God fortsättning med skrivandet kommande år och likaså med tillfrisknandet. Jag lider med dig… bihålebekymmer är knäckande.

  5. Sonia

    God Fortsättning på det nya året Gunnel, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du fortsätter skriva. Förutom att du själv får ”skriva av dig” så förgyller du oss läsare med din skrivarkonst. Din underbara julkalender har väckt långt fler än 24 minnen till liv hos mig, och jag är enormt tacksam för det. Jag önskar dock att VK-bloggen var mindre seg, har man dålig uppkoppling (som jag nu haft under några dagar) så tar det ibland timmar att komma in på bloggen, och att klicka på ”Kommentarer” är inte ens lönt att försöka sig på. Det går mycket snabbare att komma in admin-vägen märkte jag i går när jag var din nollarvoderade sekreterare. Därför får VK-länken nu vila tills jag är tillbaka på kontinenten (Gävle). Jag läste i går om Roberts flygbåt, och hörde ryktesvägen om de två pontonerna han införskaffat. Nu är jag inte riktigt helt på det klara vad en ponton är… men är det månde möjligt att montera dem Under stugan i Gauto så att även stugan kan fungera som flygbåt utifall stormen fortsätter?

  6. Gunnel

    Tack K-G!

    Det gläder mej att du kan och vill tillägna det jag skriver. Jag märker också att man lär sig under resans gång, när det gäller att formulera och vässa språket .Man också håller utkik efter nya inlägg hos de intressanta bloggare man följer! Du är en av dem K-G!
    Gott nytt bloggår önskar jag dej!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.