Gunnel tar ton igen!

Man vet inte mycket om sig själv. Igår visste jag till exempel inte att jag någonsin mer skulle sjunga i en kör. Jag har aktat mej noga för att som mamma brukar säja ’sylta in mig i nånting’ Jag avskyr att ha inrutade kvällstider att passa. När jobbet är slut är det fri-tid som gäller. Jag har lärt mej att hushålla med orken. Ibland kan jag göra enstaka aktiviteter, men jag vet hur många dyra kursavgifter jag betalat in – till kurser jag verkligen velat gå – och sedan har det runnit ut i sanden. Kräftan har talat , det lilla hemkära djuret som helst bär sitt hem på ryggen. Borta bra, men hemma bäst. Hem ljuva hem!

Nu vill det sig inte bättre än att jag har impulsanmält mej till en jättekör på 250 pers, som jobbar intensivt en enda helg tillsammans med en körledare från Chicago (kolla vk nöje) Kören har sin enda konsert, och sedan no more. Det känns lagomt med en testomgång. Skulle jag mot förmodan få lust att börja sjunga på regelbunden basis så får vi rista ett kors i taket. Få se om de gamla takterna sitter i. På tisdag får man noter och en cd med posten så man kan öva låtarna på intet ont anande familjemedlemmar.

4 kommentarer

  1. Peter Höglund

    Det är en väldigt trevlig samvaro, tills körledaren utbrister: det låter falskt någonstans! I mitt fall delades den 100 personen starka kören upp i mindre och mindre delar, tills vi var två kvar…

    Nåja, sen dess drar jag fortfarande ner applåder när jag tolkar MA Numminen! Det finns en plats för alla.

  2. Gunnel

    Härligt!

    Enmanskörer är inte att förakta – och en bra MA-tolkning är en riktig partyförlösare. Duschen är ju alltid ett gångbart forum för enmanskörer, för att inte tala om Singstar, där R river ned applådåskor så fort han öppnar munnen. Dock är det fler poäng på engagemang och spirit än på skönsång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.