Nu äre ’gocke däre nickes’

M a o kört!! Min ärvda ärbara bärbara dator har helt sonika packat ihop, den är stendöd och ligger där som ett retsamt monument över min oförlösta skrivarlust. Nu får jag skrapa med foten och förhoppningsvis låna R:s när han powernapar.Hu….

8 kommentarer

  1. Kalle S

    Jag som trodde att det bara var gamlingar som jag, som känner till det uttrycket, men ”icke sa Nicke” så är det tydligen inte.

    Beklagar sorgen förstås!

  2. Jan N

    Ingen rolig erfarenhet det där.

    Träffade förresten en av dina barndomsvänner idag. En A-K född Essebro i Tvåråträsk, minsann. Möter henne då och då, men fick höra kopplingen idag.

  3. Gunnel F

    Tack för ditt medkännande!!

    Ja A-K är ännu en av dessa trevliga inlandsbrudar, tillika min barndomsvän och kalendervinnare. Du verkar ha hamnat i utkanten av ett stim kvinnfolk från Lycksele kommuns motsvarighet till Bermudatriangeln: Råstrand -Tväråträsk – Vindelgransele. Man får nog säja som dom gör i Sorsele: He som henn, he henn henna

  4. Gunnel

    Ja du Kalle!
    Somliga uttryck är så talande så man hoppas att de får hänga med in i kommande generationer. Mycket användbara och talande!!

  5. Eberth

    I min barndoms trakter fanns en man som kallades Nicke. Han levde bortom den tid som jag minns. Min mamma har berättat att när Nicke hade släckt ljuset på kvällen, så sa man i byn att nu ere gokke däre Nickes, och då var det dags för alla andra att gå och lägga sig.
    I dag använder även jag uttrycket ”gokke däre Nickes” när något har gått åt fanders.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.