Help! please somebody Help! please somebody, Heeeeelp!

Beatles hade tydligen problem även dom….och nu är det min tur att be om hjälp. Men jag säjer som i bibelboken: Varifrån skall min hjälp komma??

Teknikens under, eller snarare underligheter sätter griller i huvudet titt som tätt. Allt utom en av och på-knapp eller ännu hellre ett gammalt hederligt vred, är för komplicerat för undertecknad. Tilläggas bör att ’teknikpartnern’ själv, inte tillför särskilt mycket mer än en hoper adrenalin. Hans styrka ligger mer i rekorderliga kara-saker av järnskrot och beräkningar kring vinklar och formler. Jag hör i skrivande stund hur han muttrar vid sin dator i ett försök att installera Spotify.

Nu snackar vi mjukvara. Själv håller jag på med ett projekt som övergår inte bara mitt förstånd utan även emellanåt i frustation och ibland i slitna hårtestar. Det handlar om min musikmaskin. Min fina Yamaha PSR fleratusen..och smarriga tillhörande ljudanläggning BOSE som jag har spelat och spexat ihop till på mina spridda evenemang. Så långt allt väl….men och jag säjer MEN…grejerna är egentligen alldeles för avancerade för mig.
Någonstans vid munspels och megafonstadiet, överskrider jag i ärlighetens namn min tekniska kompetens, och får därför följdaktligen se till att hålla mig väl med folk som kan.

R – min enda groupie och tillika roddare får enbart betalt ’in natura’ och ser det dessutom som en löneförmån att lyssna till mitt spelande, övande, tragglande och under stundom klagande. Det är lite overkligt att någon VILL lyssna på spelande och sjungande för jämnan. Normalt sett tycker jag att han istället borde ropa: Skruva ned! Sluta! Är du inte klar snart? eller Tyst jag vill sova! men icke. Det är bara att ömjukt buga när han istället ropar: Nu har det varit tyst lite väl länge tycker jag…Ska du inte spela lite?

Jag har gjort ganska mycket musik som jag skulle vilja skicka till min son för redigering inför önskekonserten som jag planerar till min födelsedagsfest. Nu vill jag överföra den musik som jag gjort, och som ligger i synten till datorn och försöker mej på en djupdykning i manualen, men det är SVÅRT att förstå hur jag ska gå tillväga. Synd att min tekniska lilla storasyster som är hela familjens datakonsult bor så långt bort!! Sonia!!!! KOM HIT!

9 kommentarer

  1. Sonia

    Ja vore det inte för att jag stod med blomjord upp till armhålorna + det faktum att det är dryga 50 mil mellan oss så hade jag kommit på stört. Nu känner ju jag nån som – tro´t eller ej – kan ännu mer än jag om sånt här, och han bor 20 mil söder om Gävle. Jag har sagt det förut, att han kan allt, och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han – när han läser detta – kunde lösa det åt dig lätt som en plätt. Herr H?

  2. Kalle S

    Så har du avslöjat ännu en sträng på din lyra, nämligen musicerandet. Vi har en hel del gemensam den där Mr. R och jag verkar det som.

    Peggy tränar numera extra mycket sedan hon värvats till ett irländskt band i Umeå. Precis som du tror hon ibland att hon stör mig, men det är precis tvärtom.

    Hennes musikutövande har ”tvingat” mig på äldre dar att ibland ta hand om hennes ljudfiler för redigering med hjälp av ett gratis redigeringsprogram. Det vore säkert något för dig eller R.

    Lycka till med Spotify, som verkligen är en höjdare. Min sons företag har dem som kund och han har därigenom fått några gratisabonnemang, varav ett har hamnat hos oss.

  3. Herr H

    Hmmm…, nu var hon där igen. Kan allt?!?! En lätt överdrift är bara förnamnet. Jag förstår inte ens vad det är för slags problem och musikmaskiner av det slag du har vet jag inget om. Om problemet inte är löst kanske du kan precisera dej(?). Vill du ha ut noter eller…? Är musiken lagrad som en MIDI-fil som är åtkomlig?

  4. Gunnel

    Stackars dej som blir isyltad!! Jag misstänker att jag måste göra någon slags överföring antingen via USB eller nån sladd, men problemet är ar jag inte ens begriper om jag har rätt programvara i datorn för att kunna tyda trudelutterna. Det är mycket med det elektriska!

  5. Herr H

    Nej Gunnel, det är inte ett dugg synd om mej. Jag hjälper gärna till om jag kan. Det är ju det vänner är till för! Jag ville bara dämpa förväntningarna efter syrrans alltför översvallande ord. Jag behöver bara ett litet förtydligande: Vilken är den fullständiga benämningen på din Yamaha PSR fleratusen?

  6. Herr H2O

    Har länge misstänkt det :P. Jag ska nog i fortsättningen kalla mej Herr H1 (eller kanske H2, eller Herr H2O för att markera att jag inte är någon torris).

  7. Gunnel

    Synten heter PSR 3000. jag har laddat in ett medföljande program i datorn men det är på så jobbig engelska att jag inte orkar begripa mej på instruktionerna. Jag ska morska upp mej någon dag och be att sonen förbarmar sig. I den skriftliga manualen borde jag kanske begripa hur man gör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.