Biktstolen

Idag har jag gjort något dumt. Fast utan ont uppsåt. Tanken var tvärtom god och miljövänlig. Hade en kasse gröna och några klara glasflaskor att slänga i glasinsamlingen. När det kraschat dovt några gånger, inser jag att jag slängt färgade i behållaren för klarglas. Ooops! Tyvärr fanns det inte mycket att göra åt misstaget men det känns ändå dumt. Får jag fortsätta leva ändå?

7 kommentarer

  1. Sonia

    Det tycker jag att du får. Visst är det väl så att rätt många män är färgblinda, och visst är det väl oxå så att det är flest män som tömmer dessa behållare? Då får man ju hoppas att dom inte ser nån skillnad.
    Såg förrexten på Gokväll i går, att om man håller för ögon och näsa och äter en kanelbulle, så vet man inte att det är en bulle man äter, eftersom kanelen inte smakar, bara luktar. Det hade jag ingen aaaaning om!

  2. Isak

    Vad värre är. Att du skall snart åka
    till en av dom få diktaturerna på
    vårt jordklot. Du är unik, du kan välja mellan vit och grön. Om du
    har varit färgblind så skulle jag ha
    kunnat förlåta dig. Du vet att du
    åker till ett land som har politiska
    fångar. Dom har tortyr i sina fäng-
    elser. Sen må solen lysa så skönt.
    Men den sätter sina fläckar i hyn.
    Hellre skulle jag åka till ditt älskade
    Gauto. För där regerade den fem-
    tonde hövdingen. Och där fanns
    inga slavar eller herremän. Där var
    alla fria under solen i solens rike.

  3. Herr H

    Jag röstar FÖR!
    Lite inblandning av färgat glas skadar aldrig. Tonat glas är dessutom mycket snyggare än vitt.

  4. Gunnel

    Herr H!!!
    Äntligen nån som färstår min vurm för ljusgrönt glas…bara en liten färgton. Det har jag samlat på i flera år och tröttnar aldrig. Nu verkar det dessutom vara högsta mode Herr H!

  5. Gunnel

    Avrådes från yrken som kräver absolut färgseende – så står det i mitt läkarintyg. Trist men sant! jag förstår din poäng, men är även medveten om de övergrepp som skedde mot samerna som tvångsförflyttades av styrande makter även i våra egna fjälltrakter för inte så länge sedan. Överallt hela tiden – i större och mindre utsträckning utsätts små människor för maktövergrepp. Visst har du rätt i att regimen i Thailand lämnar en hel del övrigt att önska, men sorry – mammahjärtat segrar. Jag vill träffa mitt barn , mitt kött och blod och är just nu så pass pank att jag knappast kommer att gynna regimen Thailand ekonomiskt mer än till dagligt bröd. Det blir svenska företaget Fritidsresor som tar min sista sekin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.