Napp och nytt!!

Trot eller ej, men min utmaning fick gensvar hos Vk!! Håll utkik framöver och håll tummarna hårt för att vi snart får se något/några verkliga härliga exempel ur äldreomsorgens smörgåsbord av goda exempel. Till veckan ska vi träffas och prata om detta. Det känns fint. Svårigheten blir bara att välja vem/vilka man ska berätta om av alla dessa vardagshjältar.

Det är med äldreomsorgen som med börsen….den är känslig för rykten och spekulationer. Om några säjer något negativt så blir det snabbt en ’sanning’ Det tar tid innan man vågar lita på att det stabiliserat sig igen och man vågar satsa.

Därför är det så viktigt att det får läggas saker även i den positiva vågskålen. Sånt som får människor att hoppas och känna sig betydelsefulla. Ger lust att ta ett steg framåt och våga byta tankespår, se möjligheter och inse kraften i ett positivt tänk. Att skapa en miljö vi vill och vågar leva i. En äldreomsorg som vi vill jobba och bli gamla i. Där det råder omtanke öppenhet och medskapande.

3 kommentarer

  1. Eberth

    Gunnel, ditt engagemang är beundransvärt. Tänk om vi alla andra orkade engagera oss en liten smula och därigenom kunde bidra med något strå till den stack som du bygger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.