Renew in me…..the right spirit

Titeln på en av de medryckande låtar vi övat idag. Den får mig att reflektera över livet, musiken och över lite nya infallsvinklar. ’Från ett annat håll kom han in’ sjunger Galenskaparna/After shave, och litegrann så kändes det idag när jag satt där i Frälsningsarmens samlingslokal och väntade på att repetitionerna skulle börja. I ett antal år har jag hållit en viss distans från kyrkan och som jag tidigare skrivit har det känts behövligt i att få kläm på vad jag egentligen vill, tror och känner.

Så mycket klokare är jag dock inte idag, mer än att jag förstått att den vertikala förbindelsen inte är bunden till ett speciellt kyrkorum, det har jag fått höra många skildringar om från vänner och arbetskamrater, och även om ’nån där uppe’ och jag idag ännu bara har en spirande relation, så har jag i allafall hittat det ’kyrkorum’ som känns mest äkta – nämligen naturen – och då företrädesvis fjällvärlden. Musik är också en sak som kan väcka känslor av nästan andlig natur.

Idag var vi 250 pers i en befriande blandad skara av gamla, unga, män kvinnor, proffs och glada amatörer. En salig blandning, som gav järnet i de härliga låtarna. Jag hade glömt hur det kändes att sjunga i kör, då det säkert är över 20 år sedan sist. Pianisten var sanlöst bra och fick håret att resa sig på underarmarna. Likaså körledaren hade musikalitet och en distinkt tydlighet i sitt ledarskap som tillsammans med humor gjorde detta till en rolig och minnesvärd dag. Det lät riktigt bra, och gospeln som musikform har ju en förmåga att skrämma liv i varenda yrvaken endorfin som gömmer sig djupt i nervsystemets vindlande gångar. Min nyfunna sopranvän från Vännäsby beskrev så fint vad känslan av körsången kan göra med människan. Det är nästan, men bara nästan så – att jag blir sugen på att börja om, i rätt kör, med rätt repertoar…..

Renew in me….var nästan som en ’återvinningstanke’ av en rostig gammal sopran. Det kommer att låta jättebra i morgon. Kom du med!

2 kommentarer

  1. Ln

    Lycka till på sjungningen!
    Är det med en låång tjej i kören, mörkt långt hår?? i så fall är det min jobbarkompis! Hälsa från mig!

    Kram från LN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.