Sommaren 1959

Den sommarnatten som referatet från den legendariska boxningsmatchen mellan Ingemar Johansson och Floyd Pattersson gick i svensk radio, var flottningen i full gång i Vindelälven. Det berättas om ett gäng flottare som övernattade på hövinden. Historien vittnar om hur de vrålade och skrek när Ingemar blev världsmästare – så högt – att en kalv dog på fläcken. Det är det minne som kommer upp, en dag som denna när en legend gått ur tiden

Då var jag 5 dagar gammal och småtränade redan med mina små nävar.

3 kommentarer

 1. Isak

  Jag har varit med när både kalvar
  dör och när dom föds. Jag fick till
  ock med såga sönder en kalv som
  gått över tiden. Men jag trodde inte att jag skulle behöva uppleva
  att Ingos död skulle behöva göra reklam för din femtioårsdag. Jag hade förmånen att i mitt liv få träffa denna person.

 2. Eberth

  Jag tänker på Isak som skrev att att han ”såga sönder en kalv som gått över tiden” och att du utnyttjar INGO’s död för att göra reklam för din förestående 50-års dag. Visst e he schwammel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.