Hjärtegottis

Kram till er alla på Alla Hjärtans Dag! Ett påfund som jag är i omodernaste laget för, men ändå till sist fläckvis anammat med viss ambivalens. Åtminstone så tillvida att mina närmaste får en tanke/hälsning på ett eller annat sätt. Blir dock lätt kräksjuk åt anhopningen av konstruerade ’dåligt samvete-choklad’ och fåniga prylar som barrikaderar gångarna i mataffären väst på stan.

En liten blomma är dock aldrig fel och så geléhjärtan förstås. Nu hann jag köpa dessa innan jag kom in i kolhydratsångesten och faktiskt övervägde för en stund alternativet att ta fram hammaren och ett pepparkaksmått för att stansa ut nyttigare hjärtan ur kålrotsskivor att hedra min älskling med. Men ett bisarrt troligt scenario passerade snabbt min näthinna med flygande stenhårda rotfrúktsprojektiler i omloppsbanor runt köksväggarna med en och annan blåtira eller skallskada som följd.

Gelehjärtan känns aningen mindre riskfyllt

4 kommentarer

  1. Elisabeth

    Klokt val kära vän! Ett eller två hjärtan av gele idag gör nog ingen skillnad, bättre njuta av det goda än en blåtira i pannan… Krama varandra och ha en riktigt skön hjärtedag.
    Kram

  2. Ulrika

    Nej jag kan inte låta bli att vara kärringen mot strömmen. Ansvaret för vad som stoppas i munnen är var och ens val. Så länge det finns allternativ till att vara mer elle mindre onyttig så styr vi själva. Att ta på sig ,,, oj ,kommentareren blir jättelång så jag gör ett inlägg på min blogg om varför jag anser detta så viktigt i min upprördhet. http://www.bokstaverat.blogspot.com

  3. Kalle

    … finns nog inte. I vart är de inte det, som jag köpt till mig och min fru i alla hemlighet.

    Liksom jag kunnat fresta henne med annat- flytta hit från USA t.ex. -, kommer jag i kväll att fresta henne med en sak av dessa sötsaker. Principfastare är vi alltså inte i vår kolhydratfria eller åtmintsone fattiga diet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.