Toalettstädning ur ett SPA-perspektiv

Speciellt kräsmagad är jag inte, däremot ruggigt rationell… och som ni kanske förstått – kvinna. Jag tror inte det är särskilt ovanligt att vi kvinnor slår flera flugor i en smäll och kombinerar personlig hygien och städning. Naturligtvis menar jag inte att jag skurar toan med tandborsten eller gurglar i blå wc-anka. Det handlar om att skura duschkabinen, golvet, toan i samband med duschning.

Onekligen kanske det skulle kunna te sig intressant ur ett dolda kameran perspektiv för en person med låga krav på underhållning, men det sparar faktiskt både tid och varmvatten. Dessutom slipper man blöta ned sina kläder och skor. Det slog mig dock under själva proceduren att om R mot förmodan skulle prova på att städa badrummet någon gång, så har jag svårt att föreställa mig honom fejande med toalettborsten i högsta hugg i bara Adamsdräkten.

Som småbarnsmamma minns jag hur man febrilt sorterade smutstvätt, gnuggade på fläckar, tömde pepperskorgar och städade tidningskorgen medan man satt på toa, och alltmedan ett gäng ivriga små barnanävar pockade på att bli insläppta. Det tiden är gudskelov förbi och numera kan jag fritt disponera min tid i husets hjärta både gällande städning och annat. Visst är jag en lyckans ost!

Kandelabrarna skumpan och hissmusiken har jag dock rationaliserat bort just i denna SPA-form. De har sin givna plats en annan dag – medan det fortfarande är fint och fräscht därinne.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.