Klimathotet….

Ishotellet kan slänga sig i väggen. För närvarande består klimathotet här och nu av den påtagliga risken att frysa ihjäl – inomhus…. Skämt åsido, det börjar bli drägligt härinne i stugan nu efter snart 2 timmars intensivt eldande. Men när vi anlände och hade skrapat av rimfrosten från termometern kunde vi konstatera att det var -33 ute…..och nästan lika kallt inne. Golvvärmen som en ortsbo skulle slå igång i morse hade inte fungerat som tänkt. Tur att man har gener från de härdiga urinvånarna. Från urinvånare till urinvägsinfektion går hoppet nu och jag försöker febrilt avvärja en ispropp i rörmokeriet genom att inlinda mig i diverse filtar. En klunk rysk starkvara får fungera som frostskyddsmedel – i rent medicinskt syfte. Hoppas ni har det något mildare vid kusten. Gonatt!

2 kommentarer

  1. Kalle

    Ibland får jatg för mig att stugan ligger mitt ute i vildmarken, men tydligen finns där internetuppkoppling – telefonmodem, eller…?

  2. Gunnel

    Jodå, modem med stor antenn på taket för att nå civilisationen. Vildmarken börjar på andra sidan sjön, mao 700 m bort. Vägs ände är 3 km bort i Adolfström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.