Vaknar till ett mystiskt djungelljud och det tar en stund innan jag förstår var jag befinner mig

Alex och jag har fått låna ett rum av Bellas reseledarkollega som gick på semester igår. Flygresan från Arlanda – Phuket som vi hade planerat att "sova bort"gick rätt bra, men sömnen blev det si och så med då vi hade en liten medpassagerare i 1-årsåldern med MYCKET starka röstresurser som skrek i princip non-stop. Det var stackars barn, stackars föräldrar och stackars medpassagerare i nämnd ordning, och tur i oturen var väl att det skilde ett par sätesrader mellan oss. Öronproppar hade vi inte tänk på att ta med. Jag lovar – nästa gång så är de ett självklart måste. Några nära-döden-åskväder i Afghanistantrakten med tillhörande muntliga testamenten överlevdes och färden fortskred.

Vi landade lokal tid 12.30 i 33-gradig värme och stångades ivrigt med övriga för att snabbt komma igenom passkontrollen. Jo tjena! Ca 2 timmar tog det fast det var 5 köer, och varje individ tog 2-3min. Adrenalinet hann skumma till sig ordentligt en stund där och vi spekulerade kring HUR omodernt system de kunde tänkas ha. Satt dessa små män och knackade in våra passnummer på stentavlor? eller skulle varje person jämföras mot samtliga kända terroristlistor – manuellt? Vi enades om att det kanske var dags för fingeravtrycket. Guse snabbt hä skugå!

Väl igenom skyndade vi ut i "hetväggen" där världens sötaste och mest efterlängtade Bella väntade som en hägring i sin fladdrande vitblommiga klänning. Stora kramen och en snabb inskolning i taxiprutning inför vidare färd mot Patong. Bella förklarade att man fick "plocka ned" engelskan för att göra sig förstådd. Tillsammans med ett gäng andra åkte vi minibuss och blev""kapade"" in på ett kort stopp i en tur-butik. Ja…inte tur-butik som i Saedéns utan en slags resebyrå för utflykter. Vänstertrafik med vildavästernkaos på vägarna gav en försmak om kommande handsvett. Fötterna var heta och tunga som bly innan vi äntligen var framme i det guesthouse där Bella och alla hennes reseledarkollegor från Merlin Beach bor.

Middag på kvartersrestaurangen med thaimat. Mycket gott – och hett! En snabb tur i grannskapet för att hitta mataffär och internetcafe och därefter hem för en snabb dusch innan kvällens begivenhet Weekend market i Phuket. SÅ mycket folk och SÅ mycket prylar. Bella konstaterade att R nog inte skulle ha uppskattat detta och jag kunde bara skrattande instämma!! Alexander är nu rustad med solbrillor, badskor och lite annat nödtorft inför morgondagens badtur. Därefter sängen. God bless luftkonditioneringen!

Bella har ett par semesterdagar kvar och ska i morgon lotsa oss till en riktigt fin strand. Jag längtar!! Åsså efter R förstås!

2 kommentarer

  1. ellen forsberg

    Jag hann inte fram till datorn när du försökte skype idag! Synd! Hoppas din varma semester ska bli härlig och innehållsrik!
    Här i NY snöar det idag! Ordet lagom finns som sagt bara i Sverige!
    Kramis

  2. Gunnel

    Hej syster! Provade att skypa idag igen..men det gick inget vidare. Har ar det iaf varmt med anstaka skurar. Just nu tex sporegnar det. Debit o kredit du vet……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.