Studiebesök på jobbet – ja inte mitt förstås…

Hälsade idag på Isabelle på hennes jobb som reseledare. Vi höll på att smälla av när vi kom in och såg hur fint där var. Kontrasten från det bullriga gatulivet i Patong till detta palats med marmor porlande vattenfall och orkideer var stor. Vi kände oss lätt malplacerade i våra sunkiga crocs och strandkläder, men insåg att alla andra såg likadana ut. Bella mötte oss klädd i sin prydliga blå uniform och visade oss runt samt presenterade oss för fler av sina jobbarkompisar än de som vi redan träffat i guesthouset där vi bor.

En skön dag tillbringades vid poolen där vi sökte skuggan eftersom vissa kroppsdelar är lite röda. Bella hade idag knattefotboll, vattengympa för de minsta och ikväll knattedisco. Vi iakttog detta lätt utmattade från skuggig plats. Jag har försökt att simma varje dag, kroppen är lätt frågande, men samtycker och mår ganska gott av denna oväntade portion rörelse.

Lunch intogs i en liten restaurang högt på en klippa intill hotellet med vidunderlig utsikt över bukten. Alex provade snorkla idag i havet nedanför hotellet medans jag lyxade till det med pedikyr och manikyr i skuggan på stranden summa summarum 75 kr. Det är 10 år sedan senast så det var nog behövligt!!

Åska och regn när dagen övergår i kväll – så har det varit varje dag hittills, vilket känns lite trist. Att springa i ösregn i den livsfarliga trafiken i kolmörker är ett äventyr i sig och förtar lite av glädjen i att klä om och gå ut på kvällsäventyr. Folk kör verkligen som galningar.

I kväll är Alex ute på stan med Bellas kollega Johan för att snagga sig. Jag kunde ha sparat de 400 han klippte sig för hemma förra veckan…men men. Pengarna rullar, det är då en sak som är säker. Väldigt mycket går åt till transporter för att ta sig till och från stränder och så till mat förstås. Även om somligt är ganska billigt så drar det ihop ändå, och så vill man passa på att shoppa lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.