Upp och nervända världen

Idag sken solen! Första riktigt soliga dagen sedan vi kom hit. Det känns att man börjat varva ned och vi sover en stund längre för var dag som går. Efter en lätt frukost på rummet så bar det iväg igen. Överallt ser vi varningstorn för tsunamis och skyltar som hänvisar till högt belägna skyddszoner. Ingenstans ser vi spår i naturen efter jättevågorna men vi förstår på ett annat sätt nu hur sårbara de samhällen som ligger vid havet är.

Alex begav sig ut på snorklingstur idag och fick se fantastiska fiskar. Själv avvaktar jag med snorklingen och börjar smygträna lite i poolen. Alltid finns det väl något som gamla plåster eller tuggummin att titta på. Skämt åsido så har jag lite panikkänsla bakom cyklopen och en tendens att svälja en massa saltvatten vilket är måttligt kul så jag behöver en del träning innan det blir skarpt läge.

Vi fick skjuts hem av Bella som körde firmabilen och trängde ihop oss med några av hennes kollegor i baksätet. Första gången jag åker som passagerare med henne sedan hon tog körkortet i somras, och detta i vänstertrafikens eftermiddagsmyller. Hon skötte sig med den äran, men vi börjar bli lätt avtrubbade efter alla mystiska fordon vi åkt med dessa dagar.

I natt kom vi hem med moppetaxi, och även om vi har en del språksvårigheter, så verkade killen som körde oss ha snappat upp min "kör försiktigt-förmaning" och det gick riktigt bra. Här utanför är det en oerhört brant lång backe och bara under dessa dagar har flera vespor kört omkull och flera bilar blivit stående när det varit regnvått. Vi har fått träna våra benmuskler ordentligt!!

Vi har TV på rummet med massor av obegripliga sändningar på thailändska och dubbade filmer. Ikväll sändes en dokumentär om renskötare kring Nordkap, med snöskotrar, suovas, skogskaffepannor renar och snö. Det kändes rätt exotiskt. I djungeln utanför balkongen svirrar cikadorna så intensivt att vi inte kan ha dörren öppen. Kontrasten till de pälsklädda samerna var påtaglig.

Nu dags att ta på skorna och gå ned mot stan för att äta en bit. I kväll är bella med sina kollegor, de ska avtacka sin chef som reser härifrån i morgon, så jag och Alex får klara oss på egen hand.

Nu börjar vi få så pass bra grundfärg att vi snart vågar ge oss ut på en båtutflykt. Vi har dock lite svårt att bestämma oss vilken det blir, men får prata om det ikväll.

2 kommentarer

  1. Sonia

    Snälla Gunnel, om du kommer ihåg det, ta med en liten sockerförpackning från nåt kafé om du kommer ihåg det, och om det finns såna i Thailand, socker i förpackning alltså. Jag samlar ju på såna. Hoppas ni har det kanon!

    Själv har jag nyss varit ute och plumsat i snödrivorna med Sol-Britt, och snart ska vi gå hem till ”morfar” som fyller år i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.