Att lära sig att hålla masken

En dag på Vindelälven för sisådär 35 år sedan

Det är något som är ett måste när man ska fiska. Dagens pimpeltävling i Holmsund var en trevlig med fångstfattig upplevelse, Jag for dit själv och lyckades trots en ohyggligt slö borr ta mig igenom isen. Dessbättre blev det snabbt hål lediga som man kunde ärva av nitiska och rastlösa fiskjägare som genast trodde att fisken var någon annanstan. Jag bestämde mig för att ge dem en chans innan jag började färdas fram och tillbaka över havsviken.

Mycket riktigt hade jag något som intresserade sig för min balanspirk och ganska snart hade jag en riktigt fin firre på kroken. Den ändrade sig dock på halva hållet och återvände ned i djupet. Jag spetsade öronen för att kunna snappa upp vad ett par garvade gubbar satt och resonerade om en bit därifrån, Uppenbarligen hade en av dem haft på ett riktigt vidunder som for med kroken. Hur de kunde vara så säkra på att det var en jätteid förstår jag inte, men de var tydligen väl förtrogna med vattnet där. De verkade inte ha fått så mycket idag heller.

In på Ica Maxi i storstövlen o skinnbyxen för att handla råvaror till matlagningen, därefter med bulle o saft till R som jobbar med flygbåtsmojängen i firmagaraget. Nu bubblar det i alla grytor och jäser i ugnen. Mycket smaskens blir det!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.