Konsten att skriva ett CV

Supportar sonen som skriver jobbsök för brinnande livet. Inte alldeles tvärenkelt…På min tid skrev man ett brev, bifogade betyg, infann sig om man blev kallad, knackade artigt och sedan var det bara att hålla tummarna. Nu verkar det vara en hel vetenskap i sig att skriva ett bra CV. Helgen är slut, och jag sitter uppe alldeles för länge i vanlig ordning. Det författas inbjudningskort till sommarens 110-års fest.

5 kommentarer

  1. Jan N

    Tror man till stor del skrämmer upp ungdomarna i onödan. Som chef vill man träffa dem, det avgör mer än de ofta fantasifulla orden. *s*
    Men det gäller ju att komma sig till samtalet.

  2. Kalle

    Av och till har jag under mitt yrkesverksamma liv läst CV:s från sökanden till olika jobb. Det var f.ö. inte så många år sedan jag stötte på begreppet för första gången o9ch blev så klart tvungen att ta reda på vad förkortningen CV står för.

    Dock har jag aldrig lyckats förstå, varför visst slag av information lämnats av den sökande i hans eller hennes CV.

    Att sökande t.ex. har en katt som heter Tussan och andra liknande uppgifter är verkligen svårt att ta som en viktig uppgift om personens ev. lämplighet för det jobb han eller hon söker.

  3. Lisbet - bloggen bredvid

    Personliga CV är vad som gäller idag – Inte mallskrivna som gör en person till en i massan..

  4. Gunnel

    Ja Kalle, bekymret är , innan man hunnit skaffa sig kunskap och kompetens som är attraktiv för arbetsgivaren, då gäller det att kunna servera det lilla som finns på ett sätt som ändå kan väcka intresse eller nyfikenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.