En krasslig Laguna

Bilen har betett sig mystiskt ett tag. Emellanåt tappar den kraft för en sekund och känns oroväckand spak, för att sedan bli som vanligt igen. Den mystiska mansrösten som vänligen upplyser mig om ett och annat hade minsann koll på detta också. ’Fuel system fail’ eller nåt ditåt kläcker den klämkäckt ur sig varje gång jag startar bilen, och varje gång ser jag bevingade tusenlappar flyga sin kos i formation av ett fågelsträck. Idag tog jag dock tjuren vid hornen och lämnade in den hos bildoktorn genast i morse på en verkstad i närheten av jobbet.

Blev uppringd någon timme senare av en vansinnigt trevlig karl som berättade att de lokaliserat felet och kunde beställa grejen och fixa felet i morgon. Summan 1037 kronor kändes lätt och luftig och jag fick för en millisekund kväva impulsen att kasta mig ned och kyssa hans fötter. Märkligt hur man är funtad egentligen, men bilreparationer har ju en tendens att kunna bli nästan hur dyra som helst. Visst hade jag kunnat få många påskägg för 1037kr men väljer att vara tacksam ändå.

4 kommentarer

  1. Josephine

    vill jag önska dej och samtidigt tala om vilken fantastisk skrivare du är. Det spelar ingen roll om det gäller, fiske, jobbet, bilen, barnen. Dina ord skapar en känsla i mig där jag verkligen känner för det du skriver.

    Lev och må!

  2. Sonia

    Kära Gunnel, tack för erbjudandet om en skotertur på övarnevattne som jag såg först nu, men jag är ”tvungen” att passa den här gången. Va snäll du är som skulle klippa mamma i dag! <3

  3. Gunnel

    Den finaste komplimangen!!!
    Tack att du bjussar och ger feedback, det är ju precis det – alltså – känslan som jag vill skapa och ge. Glad påsk Josephine!

  4. Gunnel

    En annan gång får det bli av! Mamma blev supersöt, nyklippt och noppad efter alla konstens regler. Världens troligen sötaste 85-åring! Hon verkande ändå ganska pigg i kväll – trots sitt röda öga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.