Bag-ladies och uteliggare


Idag har syster och jag avverkat ett otal butiker från norr till söder i jakten på den perfekta klänningen och lite andra nödvändigheter. Herrarna var entledigade från kassbärandet och begav sig istället till brandkårsmuseet och slutligen sammanstrålade vi i China town en stund innan stadsturen avslutades med en äkta italiensk pizza i Little Italy.

En ljum kvällssol silade in mellan två skrapor och vi kunde nöjda bege oss hemöver efter en härlig men tröttande dag. Den perfekta födelsedagsklänningen har inte hittats men det kommer fler dagar! Väskor väskor och åter väskor översållar denna stad. Jag som ogärna byter ut min svarta präktiga inhandlad för 30 kr på Myrorna eftersom jag garanterat skulle förlägga nycklar, plånböcker och andra viktiga ting vid varje väskbyte. Här byter man väskor lika ofta som underkläder..

Tillbaka på 48:e så avslutade vi kvällen på takterassen med kaffe, delikata körsbär och druvor som inhandlats idag. Underbart ljummen kvällstemperatur, och i ljuset från levande ljuslyktor fick vi uppleva en ny dimension på storstaden. Vi funderade seriöst på om man skulle ta och sova här ute under stjärnorna, under himlens takåsar. Vi fick bevittna en stor brandkårsutryckning med sirener som ekade mellan husväggarna. Jag skulle inte vilja vara brandman om skyskrapan brinner!!!

Nu ska vi vila fötterna och stämbanden i några timmar innan det bär iväg till Harlem och söndagsgudstjänst. Å maj gad!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.