En sista skolavslutning…

En epok är till ända i mitt liv. I morgon tar yngste sonen studenten och här förbereds för firande och fest. När jag ser hans studentskylt med bilden av en lintottig liten pojke så minns jag – med ett litet vemod – för ett ögonblick en kavalkad av söta examensklänningar, finskor, skjortor och byxor och glada fina barn som sjungit i Tegs kyrka. Genom åren har vi haft en tradition att välkomna sommarlovet med bakelser, saft och kaffe i gröngräset medan vi ännu varit examensfina. Jag tror att den traditionen skapades med min egen barndoms obligatoriska glasstrut på hemvägen från skolan i minnet.

Det är något visst med sommarsångerna, jag får alltid blanka ögon och en klump i halsen av dem, och när slutligen En vänlig grönskas rika dräkt (min älsklingspsalm) klingat ut, då har signalen för sommarlov ljudit. Sommarpsalmerna får vi nog sjunga hemmavid i morgon och först och främst fokusera på utsläppet vid Dragonskolan. Sedan blir det till att titta på kortegen med lövade släp och fina glada ungdomar innan det bär iväg hem till Sörfors, men smörgåstårta och firande. Så skönt att vi hela familjen – trots skilsmässa och nya familjebildningar – nu kan träffas samtidigt utan gnissel. Jag önskar alla ungdomar jobb, lycka och kärlek, samt att det ska tro på att de faktiskt duger som de är.

4 kommentarer

  1. ellen

    Hoppas att ni får en härlig dag tillsammans imorgon! Du är spindeln i nätet, bra jobbat Gunnel!
    Hälsa Alex från oss i NY!

    Ellen

  2. Elisabeth

    Nog är det lite vemodigt alltid… Men tiden har sin gång, hälsa honom så jättemycket. Själv ska jag på Ida o Hannas studentfirande. Vi ses snart!!!
    Kram Elisabeth

  3. Gunnel

    Ja, vi ses snart! Alexander hälsar och tackar för hälsningen. Det ska bli KUL att träffa er! Välkomna!!!

  4. Gunnel

    Kära syster!
    Snart får vi träffas!!Tack för hälsningen till Alex. Han fick en fin och minesvärd dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.