Midnattstankar

Hux flux har klockan hunnit passera midnatt efter ännu en intensiv racervecka. Hur gick detta till? Livet verkar just nu ha ett överskott på måndagar och fredagar. Jag hör att mina vänner och arbetskamrater upplever samma sak. Tiden däremellan brusar fram i ett näst intill osunt tempo, och nu verkar det vara dags att ta ett snack med mig själv igen.

Det bästa med att bli lite till åren är faktiskt att man vartefter lär känna sin kropp, sina egna varningssignaler och förstå när det mentala stressmåttet börjar vara rågat. Dessutom är det förtydligande med ledtrådar som när ens familjemedlemmar – med ett förskrämt ansiktsuttryck – börjar stryka omkring längs väggarna med ”typ” hjälm på och försedda med öronproppar. När kommunikationen regredierar och närmar sig knölpåksstadiet så man får vakta sin vassa tunga innan den ställer till det av pur känsloläckage.

Fördelen med vuxna barn är att de inte räds att tala klarspråk för sin gamla morsa och hennes ännu äldre gubbe, när de två plötsligt landar i sandlådan, då sandkastningen och gnabbvarningen börjar.

Idag begav jag mig ut i tassemarkerna för ett något otippat inköp. Ölshopping! Öldjungeln är verkligen inte min grej då jag avskyr smaken, men jag tänkte överraska sällskapet hemmavid med en oskyldig ölprovning av några ”snygga flaskor” så vi vet vad vi ska satsa på till festen. Initiativet uppskattades av den mer maltpositiva testpanelen, och nu vet vi att ett tjeckiskt och ett svenskt ligger bra till. Själv njuter jag för fulla muggar av mina kreativa storbarns festplanering. Somligt är hemligt, men annat planerar vi tillsammans. Det ska bli så roligt!

En kommentar

  1. S, söder om Dalälven

    Norrlands Riktiga Guld är alla mina systrar bosatta norr om Dalälven (Ellen inräknad, eftersom hon har lagfart på stugan i Vindelgransele). Pratar man öl så gör Norrlands Guld skäl för sitt namn, och det måste inte vara ett helt staket på burken/flaskan utan folköl duger gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.