Att gräva potatis redan nu….

Det var precis vad jag gjorde på lunchen idag. Kort i rocken som jag är stod jag dubbelvikt över en djup pärlåda på Willys för att försöka komma åt dom finaste rundaste potäterna. För övriga shoppare torde det ha set ganska komiskt ut, för naturligtvis ringde R just precis när jag stod där som en fällkniv med glasögonen nedhasade på nästippen, med telefonen i den ena näven och potatis i den andra. Många kilo blev det.

För en mistänksamt lagd person kunde det nog ha tett sig som att jag hade planer på att tillverka destillerade drycker eller liknande. Dock shoppade jag varken jäst, socker eller andra suspekta tillbehör.

Jonas Alströmer visste vad han gjorde. Åtminstone sedan han begripit att det var knölarna under jårdi och inte de små gröna ovan jord som skulle förtäras. För ett kort ögonblick fick jag en ingivelse om att det kanske skulle vara gott med surströmmingsmiddag endera dan, nu när Göteborgarna och Cyprioterna är hemma. I morgon kommer Stockholmarna! Hä bar å åk.

Mitt fyndinköp potatisskalningsmaskinen är härmed till salu för hugade spekulanter. Något mer värdelöst har jag sällan provat. Ett svettigt aerobicspass blev det, och väsnades gjorde det, men potatisarna antog en suspekt kardborrestruktur på de fläckar som skalet faktiskt lossnade.

Det blir nog till att ta till andra mer handgripliga och väl beprövade metoder. Omåttligt kreativa förslag haglade vid middagsbordet. Ett av dem var att använda högtryckstvätten. För min inre syn såg jag potatisprojektiler som rikoschetterade mellan husväggarna här och skallade oss en efter en. Det blir en intressant följetong.

2 kommentarer

  1. Barbro

    Jag önskar dej och din familj en glad midsommar.
    Tack för dina härliga bloggar som gör en så glad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.