Smile, when your heart is aching….

Säja vad man vill om Michael Jackson, men stor artist har lämnat oss. När nyheten nådde mina öron svindlade plötsligt en kavalkad av minnen för min inre syn: Min dotter Sandras gamla Michael Jackson-låda med parfymen, alla posters och gamla kassettband. Hon var då ca 12 år och som så många andra av oss förtrollades och hänfördes hon när han tog klivet in på den stora arenan. Visst minns ni Thriller, musikvideon som fick oss att häpna och jubla?

Någon gång i slutet av 90-talet, när mitt eget liv började falla isär så minns jag en skiva som ofta spelades hemma. Det var Michael Jacksons version av den gamla Charlie Chaplin-låten Smile. Skriven av en sorgsen clown med glad mask.

På något sätt gjorde jag låten till min egen, och trodde länge att om jag bara visade upp en glad yta så kunde jag hålla alla spöken borta. Nu vet jag att det inte fungerade då, men har idag en variant av den terorin om saken.

Som till exempel nu, under de roliga men även jobbiga förberedelserna inför festen, studenten mm mm, så har jag medvetet ägnat mig åt att tänka konkreta positiva tankar för att inte tröttna. Varje paj, varje bröd och varje köttbit är kryddad med förväntan och glada tankar.

Det har verkligen fungerat, och idag är jag visserligen glad åt att semestern nu börjar, men jag är inte alls så trött som om jag skulle ha halkat ned i suckarnas dal, de dagar när det gick lite tyngre.

Smile! Dessutom blir du mycket vackrare att se på och det smittar garanterat! Try it!

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Karolina

    Det var verkligen en njutning för mig som är ett stort Michael Jackson fan att få lyssna till denna vackra sång och text samt se bilder av den Michael som jag minns från mina ungdoms år. Den Michael som jag vill minnas.
    Jag tror på din teori om positiva tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.