Toalettstädning ur ett SPA-perspektiv

Speciellt kräsmagad är jag inte, däremot ruggigt rationell… och som ni kanske förstått – kvinna. Jag tror inte det är särskilt ovanligt att vi kvinnor slår flera flugor i en smäll och kombinerar personlig hygien och städning. Naturligtvis menar jag inte att jag skurar toan med tandborsten eller gurglar i blå wc-anka. Det handlar om att göra två-tre flugor på smällen, skura duschkabinen, golvet och/eller toan i samband med duschning.

Onekligen kanske det skulle kunna te sig intressant ur ett doldakameranperspektiv för en person med låga krav på underhållning, men det sparar faktiskt både tid och varmvatten. Dessutom slipper man blöta ned  kläder och skor.

Det slog mig dock under själva proceduren att om R mot förmodan skulle prova på att städa badrummet någon gång, så har jag svårt att föreställa mig honom fejande med toalettborsten i högsta hugg i bara Adamsdräkten.

Som småbarnsmamma minns jag hur man febrilt sorterade smutstvätt, gnuggade på fläckar, tömde papperskorgar och städade tidningskorgen medans man satt på toa, alltmedan ett gäng ivriga små barnanävar bankade och pockade på att bli insläppta. Den hektiska tiden är gudskelov förbi och numera kan jag fritt disponera min tid i husets hjärta både gällande städning och annat. Visst är jag en lyckans ost!

Kandelabrarna skumpan och hissmusiken har jag dock rationaliserat bort just i denna SPA-form. De har sin givna plats – efteråt – medans det fortfarande är fint och fräscht därinne. R avstår dock gärna från skumbadet. Jag tror innerst inne han är livrädd att det ska sluta med att han sitter där med gurkskivor på ögonen, grön ansiktsmask och blir fotograferad i utpressningssyfte.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.