Fjällbruden rapporterar

På plats i fjällparadiset, ännu något pömsig men vid liv och vaken, vilket ändå känns helt okej. Det är ett par minusgrader här och lite grått men en fin dag. Gauto är tyst och lugnt och frånsett grannen som drog ut på fisketur för någon timme sedan hör man ännu inga skoterljud.

Fjällbrud – det låter väl fräscht ? Saxifraga som den heter på latin har vissa likheter med undertecknad – den är flerårig, styv, har broskartade tänder och blommar i juli-augusti. Väldoftande är jag just nu inte helt säker på att det stämmer med originalet. I förstoringsspegelns (alla medelålders damers bästa/sämsta vän tillsammans med pincetten) tycktes jag mer vid en hastig titt likna något åt Fjällämmelhållet, en liten ljusbrun kompakt ettrig rackare med morrhår, och vid närmare eftertanke ligger det en del i den jämförelsen. Små korta fruntimmer har svårare att betraktas som trovärdiga utan betraktas ofta som en dammtuss på axeln.

Provar det nya bredbandet ice.net som R införskaffat och är ytterst skeptisk. Seg, segare, segast verkar det vara, även om detta tydligen ska vara marknadens vassaste att ha i obygden. Dax att ta fram det gamla D-50 och göra en jämförelse. Vi hörs!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.