I valet och kvalet

Under de år som jag bloggat i Vk så har jag konsekvent hållit mig ifrån politiken, även om jag ofta haft synpunkter på olika samhällsföreteelser. Jag trodde för ett ögonblick att vi förskonats från påfrestande valpropaganda här uppe i avkroken denna valhöst, men trot eller ej, idag kom några påkostade broshyrer i fyrfärgstryck från olika partier i postväskan.

Som vanligt – ingen större skillnad i budskapet – alla lovade förutom guld och gröna skogar även bättre vård skola och omsorg. Det är stora likheter mellan dagens bilmodeller och dagens politik. Strömlinjeformade bilar, alla ser hyfsat lika ut, gör anspråk på säkerhet, drar lite soppa, är miljövänliga och  skryter med komfort och estetik.

I år är jag lika ambivalent som vanligt, men inget som någon fotoshopad retuscherad politiker säjer i en broschyr, kan påverka mig. Tv-debatter är jag allergisk mot, och folk som kastar skit på varann är inte värdiga att vara politiker. Däremot har jag faktiskt påverkats av en bloggande jordnära, vettig och engagerad Vännäspolitiker med vit T-shirt och hjärta för glesbygdsfrågor. Det stod på hans tröja att man skulle rösta på honom, och jag är ju en ganska lydig flicka, så vi får välan se vartåt det lutar.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.