Skilda världar

Läser om umefolk som premiärbadat i helgen. Här färdas vi fortfarande på 30-40cm tjock is, får knacka hål på den frusna ishinnan och ser vita fjäll vart än vi ser. Våren är tydligen ca 3 veckor senare än vanligt här.

6 fina rödingar fick följa med hem idag när jag motvilligt återvände hem från morgonens fisketur för lunch och jobb. Att steka en firre som simmat i sjön 15 minuter tidigare är ren och skär lyx.  Lite potatis remouladsås och en tunnbrödmacka – vad mer kan man begära av livet?!

På isen fanns några andra sällskap som njöt av dessa sista timmar innan skotrarna lastades för hemfärd. Solen skiner himlen är blå och sammantaget med den fina fjällmiljön så känns förstås arbetsmåndagen extra tung. Många suckar har jag hört denna dag från gäster som inte direkt längtat hem till vardagen.

R och Lillvännen jobbar på tomten och tar reda på byggskräp. Min höft börjar så smått att repa sig men jag väntar ändå  en dag till innan jag kan gå på  fullt ut med kroppsarbete. En glass och solskenspauspå terassen med Gunilla och André som återvänder från Bodö hanns med.. Världen finaste ljus fick jag i present, och det kommer att lysa så himla vackert till hösten när mörkret och kylan återkommer och vi sitter och myser framför brasan i vårt då (förhoppningsvis) klara glasrum.

Rymlingen L, den inte alltid så underbare, har premiärrullat sig i bajs och är härmed uppskurad  av muttrande matte. Man kan ju undra hur jyckarna är funtade som tycker att sådant är nice!! Nu blir det fångenskap och koppel för hela slanten och drygt det!!

Efter denna blåsiga helg vågar vi äntligen sätta upp tältkåtan för våren. R får hjälp av de norska grabbarna och vi är otroligt tacksamma för hjälpen! Tack för i vår säjer vi till alla gäster som avslutat säsongen och tagit hem sina husvagnar. Vi önskar er en härlig sommar och ett varmt välkommen tillbaka!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.