Söndagsmorgon i vykortet

manne

 

Efter några veckor av allvarlig fiskeabstinens ställde jag klockan och begav mig ut med båt och spö tidigt denna sagolikt vackra höstmorgon. Endast Manne  var där ute före mig på den spegelblanka sjön. Ni kan se att höstfärgerna har bleknat och att nästan allt löv fallit till marken i färggranna lapptäcken. Luften är hög och klar. Det känns nästan som en skolstartsmorgon i barndomens Vindelgransele. I båten glittrade skärvor av tunn is. Den första frostnatten är avklarad, fisken har fått maskfrukost och själv tänker jag nu sluta mina fingrar kring en varm tekopp, titta ut över detta mäktiga landskap och samla kraft inför arbetsdagen. Ha en fin söndag alla trogna läsare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.