98 dagar av 100

98 dagar av 100 rinner det av lilla godtrogna mig – som vatten från en gås. R låter sig nästan aldrig beröras av det som finns även här. I synnerhet här. Här där det nästan är folktomt.  Men det som visst finns överallt där människor vistas. Det som verkar ha en så otroligt stark kraft och förmåga att förgifta människors hjärnor och gärningar. Jag pratar förstås om Jantes favoritsysselsättningar – avundsjuka, illvilja, skitsnack och sabotagelusta. Här i norrbotten tror jag faktiskt att det är ännu starkare än annorstädes. Vi har fått se en oförtjänt stor del av detta hittills. Från främlingar och från folk som suttit vid vårat kaffebord, som vi inte gjort ett levande dugg.  Det är det som gör mig mest illamående – att jag haft dessa falska ormar inne i mitt hus. Som ännu efter år sprider sitt giftiga skitsnack, rena lögner och illvilligt förtal till var och en som vill höra på. Ibland ( för oftast når dessa historier oss till sist) vet man inte om man ska skratta eller gråta. Jag undrar vad det bottnar i?.

Har man för lite att göra månne? Eller är det så in i bomben smärtsamt att se någon vara glad och initiativrik här i norrlands inland? Vad är det som gör att man väljer att spendera sin korta  och dyrbara tid på jorden med sådant. Att blotta åsynen av Sandviken kan ge ännu en ide om något man kan anmäla, förtala eller rent av sabotera, när man istället kunde lyfta sin blick, vara tacksam för ”här och nu”. Se sig omkring i den här otroligt vackra miljön och ägna sig åt något från det smörgåsbord naturen erbjuder för att uppfylla sin själ och kropp med kraft för kommande dagar.

Vad är det som gör att man väljer att förgifta och förkrympa sin egen existens till en köttboll av hat och illvilja. Till absolut ingen nytta mer än att förstöra sin egen dag. För vi låter oss inte nedslås. Tack och lov för trofasta vänner och hederliga människor som lyser i det ibland överskuggande mörkret! Som behandlar oss vänligt och som vanligt folk. Tack för att ni finns!

20 kommentarer

  1. Anna

    Ja och (suck) åter igen ja, som svar på dina frågor Gunnel. Jag tror tyvärr att det är så sorgligt att folk har för lite (intressant i alla fall) att göra och att det faktiskt är rent smärtsamt för vissa att se andra lyckas, vara lyckliga och/eller driftiga och initiativrika. Det konstiga är ju att de inte får ett dugg mer själva av allt det där som de skulle vilja vara/göra/ha genom skitsnack. Istället drar de ner sig själva ännu mer, och självkänslan blir ännu skörare och kräver ännu mer skitsnack för att för ett ögonblick känna sig lite bättre. Det blir till ett evigt ekorrhjul av negativitet, som sällan eller aldrig stannar. Förstår att det inte alltid går att skaka av sig och att det känns både tungt och orättvist – ni som gör ett så bra jobb och kämpar så hårt för er dröm. Trots detta kanske det ändå går att glädja sig något lite åt att du/ni i alla fall slipper vara såna – för det måste vara hemskt.
    Heja dig och heja R! Styrkekramar till er och en liten puss på nosen till Leo.

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Usch för att leva ett sådant liv. Vissa dagar är det lättare än andra – att skaka av sig och gå vidare. Men så kommer de där stunderna när man inte hinner ta på sig sin osynliga plexiglasväst och så står man där med en dolk mellan skulderbladen. Idag är inte en sådan dag. Idag är jag stark glad och tacksam för allt stöd och uppmuntran. Som detta från dig Anna:)

  2. Birgitta

    Usch och fy vad trist.ni gör ju ett underbart jobb och kämpar ju många timmar varje dygn för att vi andra skall få och kunna njuta av underbar miljö.många varma kramar och hoppas ni kan skaka av er orätten och elakt skvaller. Ni är värda många vackra höstrosor!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack för dessa vackra höstrosor Birgitta! Stor kram till dig från oss båda

  3. Michael Forsberg

    Hej!Det dessa illvilliga människor håller på med är en av de sju dödssynderna!AVUND!Det hinner ifatt dom,tro mej!Snacka om att dom biter sej själv i svansen!Dom sitter där med sina tråkiga,innehållslösa liv,å inte gör nåt åt det!Men ni har lyckats med bravur,därför att ni är värda det!Orsak och verkan går alltid hand i hand,så deras svansar är det inte mycket kvar av.Fortsätt glädjas över allt ni åstadkommit,spill ingen energi på dessa illvilliga människor.Dom är inte värda det!All lycka och framgång åt er.

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Man kunde ju drömma om att människor i högre utsträckning kunde glädja sig MED varandra. Eller åtminstone gå vidare i livet och fokusera på något som berikar istället för urholkar. Tack för uppmuntran Michael

  4. PolcirkelRoger

    Missunsamhet klingar lika bra som avundsjuka i de här sammanhanget. Fortsätt med Ert uppskattade arbete att utveckla Sandviken. Den som står stilla trampar ingen på tårna men då händer ingenting heller

  5. Bertil K

    Hej!
    Om lyckans vagn går bra, klistrar sig avundsjukan till dess hjul.
    På med dubbdäck och snökedjor så att du/ni inte kör fast i dess gytter./ sörja
    Mot denna sjukdom finns ingen verksam medicin. Blott den sjukes egen insikt kan leda till ett tillfrisknande..Tyvärr så verkar dessa mänskor oftast sakna själv insikt
    Att vända andra sidan till i 98 fall av 100 det vill jag kalla att vara riktigt ödmjuk.
    Lev väl.

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack o kram Bertil! Kloka ord:) Men synd att de ska behövas eller hur….. Jag vet inte om jag är särskilt ödmjuk men jag vill så ogärna tro på ondskan. Det är nog som du säjer – att det handlar mer om sjukdom

  6. Miah

    Hej!
    Jag följer din blogg. Läser den. Känner igen mig. Eller får lära mig något nytt. Inspireras. Får lust att se Sandviken. Se det vackra du beskriver i bloggen. Är tacksam över att du tar dig tid. Att skriva. Och fotografera. För oss som vill följa. Så mina ord till dig- låt det rinna av ännu en gång. För missunnsamma människor finns överallt men de mår nog sämst själva. Fast det är jobbigt att drabbas av dem. Önskar dig lycka till. Ha en bra dag/ Miah

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack för din fina kommentar Miah! Blir glad för uppmuntran och peppning:) Hoppas få se dig en dag här i vykortet! Välkommen

  7. Ina

    Sånt är livet …..
    Mitt kära barnbarn (då 6 år) vid ett tillfälle uttryckte mycket kloka ord ….. farmor, det måste vara en orm i paradiset, annars blir det inget paradis!!!
    Njut av Ditt Paradis!
    Kram

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Klokt sagt:) Barnen är för underbara:) men ändå…jag hatar ormar …och mitt paradis skulle otroligt gärna få vara ormfritt! Tack för uppmuntran Ina

  8. Sonia

    Man ska ju inte önska andra människor illa, men what goes around comes around, så dessa ormar kommer att drabbas av sitt eget gift en vacker dag. Kram!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Ja det börjar kännas lite ihåligt att vända andra kinden till hela tiden, samtidigt så vill jag ogärna önska någon annan människa olycka. Har en känsla av att allt detta redan bottnar i olycklighet. Men en skrevspark skulle sitta gött

  9. Maria Skiddi

    Den bästa ”hämnden” är att fortsätta leva SITT liv. Ni gör och har gjort det så bra! Ni är också en stor inspiration om att man kan om man vill, har drömmar, visioner och passioner! otroligt ”provocerande”=))
    Att du dessutom är både klok och snygg måste ju vara en bottenlös skymf för mindre bemedlade stackare.

    Ha en bra dag i vykortet!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Haha Maria! Den bugar jag för, men det är nog inte hela sanningen. Svårigheten att hålla sådant borta från sig blir svårare i och med att privatlivet här blir så integrerat med jobbet. Det är bara en tanke, eller en tröskel som skiljer. Man vill ju kunna känna sig trygg i sitt eget hem. På jobbet är det lättare att vara professionell, men tanken att det surras skit alldeles inpå hemmets trygga härd är smärtsam. Vi gör i alla fall så gott vi kan och så länge vi orkar stå ut.

  10. Inga-Lis Viksten Önnerlöv

    Brukar läsa din blogg. Den är så levande med mycket vackra foton. Jag förstår att ni har varit utsatta för människor som missunnar att det går bra för er. Du skriver att det är starkare i Norrbotten än någon annanstans men så är det inte.
    Avund hos människan finns överallt. Jag har fått den känslan att i Sverige lider vi mera av det än i något annat land. Rätt eller fel. Jantelagen är stark. Du ska inte tro att du är något.Jag tycker att ni gör det bra som har flyttat från en invand miljö och in i fjällvärlden. Det måste ha varit en stor omställning. När man möter er så ser det ut som ni alltid har bott där. Det är lätt att säga men lägg inte energin på vad folk pratar. Lev livet som vill och gör vad ni vill. Vi får inte livet i repris.

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack för en peppande kommentar Inga-Lis! Det var precis vad som behövdes:) Du har så rätt – jante ska man inte ge något syre alls…men ibland glömmer man bort sig och dippar i en svacka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.