Teskedsgumman i brunnen

Jag har hamnat i en återvändsgränd  och har svårt att hitta nya öppningar. För oss känslomänniskor går ju livet upp och ner lite extra mycket, och är man en osäker typ som jag så kan det ibland vara riktigt svårt att hitta stegen upp ur brunnen. Jag vet inte om det är årstiden, livet eller helt enkelt beror på att jag inte kunnat fiska på ett par månader. Krymper som teskedsgumman ( fast tyvärr syns det inte på vågen) och blir alldeles säkert extra påfrestande att leva med. Vi två i hushållet kommer ju från olika planeter med tillhörande språkförbistring och jag tystnar därför och grubblar. Man skulle nog behöva lufta och ventilera sina tankar och känslor med någon klok opartisk människa, men kanske det är smart att börja i en ända med att sätta ord på tankarna i skriven form. Boktips, ideér och uppmuntrande tillrop emottages tacksamt.

10 kommentarer

 1. Ann-Kathrin

  Du är välkommen på ett besök till människobyn Vännäs om du är sugen på att rymma från vykortet för nån dag… Då kommer du med all säkerhet att längta tillbaka till ditt paradis igen :-). Kramar till dig.

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Hittade en del gamla och av någon anledning ”osvarade” kommentarer. Kära du<3 Jag har dig ofta i tankarna och hoppas att livet är ljust för dig. Har ju sett att du fått en och annan ny liten glädjespridare i ditt liv. Endera dagen/året är jag nog i faggorna och då hoppas jag att vi kan träffas. Minns än den fina gången jag övernattade hos dig. Och nu tänder jag den fina ljuslyktan om kvällarna och varje gång sänder jag dig en tanke min kära gamla vän.

 2. Pelle Hansson

  Hej Gunnel
  Sedan vi träffades en vecka på havet i grekland för några år sedan har jag följt din blogg. Du skriver så bra och ofta livsbejakande men viker inte heller från problem och påfrestningar. Just att du kan formulera och problematisera ”ditt liv” tror jag är så värdefullt och att det är i detta du finner positiva vägar framåt.
  Kram

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Hej Pelle! Svarar på din fina och värmande kommentar – sent omsider:) Hoppas du har det bra och att livet ger dig fina upplevelser och hälsa. Kram Gunnel

 3. Michael Forsberg

  Hej i brunnen!Du är en vacker,underbar,intelligent,ödmjuk,varm,klok människa.Fantastisk skribent,härlig fotograf.Framgångsrik,vet vad Du vill och handlar därefter! Min mail har du,använd den!Jag har två jättestora öron som jag vet att använda rätt.Sköt om Dej.Upp ur brunnen kramar.

 4. Maria Skiddi

  Man får slå ner framtänderna som ispikar i livets frusna kölvatten, häva sig upp, flämta över det obarmhärtiga mörkret som får en att känna sig som en aktör i en film man sett förut men inte kan ändra handlingen i. Sen kurar i af jag ihop mig framför brasan och försöker tina upp ngt som är fruset inifrån och ut.

  Jaha, det är höst igen.

  Det är då som det stora vemodet rullar in. Doppvärmare till själen någon?

  Kram

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Doppvärmare för själen:) Underbar och spirituell formulering. Helt i min smak! Hoppas att allt är bra med dig även i dessa dagar:)

 5. Ellen

  Käraste syster! Mina varmaste kramar! Vi är många som tycker om dig o beundrar dig storligen. Ibland dyker ”vårt lilla jag-Teskedsgumman ” fram! Var snäll mot henne ”en stund” då brukar hon vilja försvinna igen! Love

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Kära syster! Tack för alla gånger du peppat och uppmuntrat i ord och handling<3 Värdesätter dig oerhört<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.