Deeooo!!

Sitter i Oslo  på ett internetcafe och væntar på næsta tåg – med slutdestination Gøteborg, som avgår kl 13.05. Det har varit en minst sagt spænnande resa från det att vi læmnade Sandviken vid 10-tiden igår førmiddag. Først var det vældigt osækert om vi alls skulle ta oss øver grænsen på grund av ovædret, men det var kolonnkøring så vi kom oss igenom ovædret och R læmnade av mig i Røkland dær vi inmundigade ett ”romantiskt” avskedsfika på cafeèt innan han skyndade hem innan vægen skulle dreva igen och før att hinna hem till øppningsdax i butiken.  Mitt tåg skulle gå 13.30 så jag fick førdriva en timme på Lysstøperiet innan jag stretade ut med resvæskan i yrsnøn till perrongen. Det finns ingen væntasal dær så nær tåget visade sig vara en dryg timme førsenat kunde jag hålla mig før skratt innan jag lætt øversnøad æntligen kunde ta plats på tåget mot Trondheim.  I Mosjøn fick vi byta till buss i några timmar eftersom stormen slagit ut signalsystemet på en stræcka.  Snøovæder och en stressad  (men lyckligtvis skicklig) busschauffør  ær ingen vidare bra kombo så det var med andan i halsen vi satt som packade sillar i en gammal buss. Utanfør låg mørka hus  dær endast stearinljusen glimmade och vi kunde se att stormen farit hårt åt skogen. En bil låg på taket i ett dike. Lyckligtvis fick vi byta till tåg igen hade sådan tur att nattåget från Trondheim væntade in oss. Visserligen ingen fungerande værme i vagnen men påbyltad lyckades jag somna till klockan 06. Framme kl 07 i morse och nu med lite kaffe och mat i magen ska jag shoppa en stund innan sista stræckan till Gøteborg/Kungsbacka. Det ska bli skønt att komma fram, men jag ær inte bangen att upprepa den hær långa resan. Ett æventyr ær vad det ær:) Ha en fin dag alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.