Det fina i kråksången

P1140070

Jag har nog blivit aningen ”miljöskadad” fast menat på ett bra sätt. Varje dag spanar jag efter djur växter och händelser i naturen. Minsta lilla sak eller skeende blir stort och spännande. Igår på nyheterna pratade man om hur bra naturens läkande kraft är och att man borde förskriva vistelse i det gröna på recept. Jag går alltså förebyggande på ”naturmedicin” Det har jag märkt är nyttigt för både kropp och själ.

Idag kom kråkan alldeles inpå köksfönstret och pickade obekymrat i gräset under fågelbordet.  Till och med den är fantastisk. För ett ögonblick tittade vi på varandra. Mäktig känsla. På morgonens hundpromenad kunde konstaterats att alfåglarna som jag spanat efter den senaste veckan nu är här. Flugsnapparen likaså. Och i den ljusa försommarnatten hörs en kakafoni av fågelkvitter. De har nog mycket att ”prata” om efter att ha varit på resande fot sedan i höstas. Kniporna verkar snart ha friat färdigt och börjar inta sina vanliga boplatser. På en kraftledningsstolpe sitter en hyperaktiv hackspett och gör sitt bästa för att perforera den. Vad kan finnas däri av intresse? Kreosotmarinerade larver eller annat smarrigt…

Idag är det lugnt här. Bara ett par av våra gäster är på plats. Vi ska ha öppet butiken  några timmar men försöka göra den här dagen så fin och bra som möjligt. Det lutar åt att det blir restaurang Strandlyckan idag. Ha en riktigt fin dag allesammans!

P1140085

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.