Vår Lofotentripp Del 2

Den första kvällen led mot sitt slut. En kvällspromenad i rogivande omgivningarna kändes gott för folk och fä. Som vanligt infann sig de funderingar som alltid uppstår när jag är på ”annan ort”. Hur kommer det sig att man bosatt sig just här? Vilka var de första människorna här? Och tänk om man fått vara en fluga i taket, eller snarare en mås under himlafästet och fått se vad som försiggick för århundraden sedan då de första bosättningarna kom, eller ännu tidigare, i tidernas begynnelse, när dessa berg bildades och sköt upp ur havet. Vilken dramatik!  För egen del så infann sig som så ofta även frågan: Skulle jag kunna bo här? Ja under dessa förhållanden skulle man säkert klara det, men när höststormarna ryter eller molnen ligger lågt så är det nog en annan femma.

Vi förblev sittande ute på soldäcket sent, ända tills midnattssolen försvann bakom de mäktiga bergen och spekulerade kring livets små och stora funderingar. Vad är en distansminut? Vad är det för fisk som hänger på dessa ställningar överallt? Vad finns det för djur i denna natur? Är havsisen salt? Ja… som ni ser så fanns det en hel del för snillen att spekulera kring.

roleo

Husse och Leo småpratar och myser i kvällssolens sken.

P1140231

Romantik i luften

P1140237

Smörbollar i lysande orange. Vackert  – men något jag aldrig sett förut.

P1140241

Utsövda efter en skön natts sömn drog vi vidare i detta undersköna landskap, genom långa tunnlar och på vindlande vägar. Först på avbockningslistan stod. Reine och Nusfjord. Och jag kan lova att kameran gick varm. Fortsättning följer….

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.