Vår Lofotentripp. Del 5

Vi hittade en fin rorbue i Henningsvaer denna ljuvliga spegelblanka junikväll då  det ännu var +22 i skuggan kl 20.00. Solen stod ännu högt på blå himmel och fläskfilé och halluomi mojjade till sig på grillen medans vi förberedde oss för kvällens fisketur i hyrd båt. På med flytoveraller och stövlar. Robbans gamla havsfiskespön från en svunnen tid verkade fungera utan anmärkning och vi köpte lite glitter och glamour modell påskfjädrar i receptionen, att hänga ovanför de tunga sänkena.

Mätta nöjda och förväntansfulla  körde vi ut bara någon kilometer utanför kusten och släppte våra sänken till botten, dunkade ett par gånger och väntade på respons nerifrån djupet.Ca 30 meter djup var det på platsen. Bara dagar innan hade vår värd fångat en kveite på 70 kilo just där. Vattenytan glänste slät som olja och vart vi såg så omgavs vi av blå spetsiga fjälltoppar nära och långt ifrån. Första torsken tog jag, och så var leken igång. Ingen dramatisk aktivitet på fisken och grejerna var lite för tunghanterade för mig. R uppvisade ett plötsligt tecken på tävlingslust och snart drog han torsk 2 och 3. Därefter ett jättehugg och något riktigt stort satt på hans krok. Slirbromsen var inte riktigt kry så spöet böjde sig farligt nära bristningsgränsen, men till sist så släppte vidundret och vi fick leva i ovisshet om storlek och art. Ett par torskar till för min del och så var det dags att återvända till stugan. Vi bestämde oss för att hyra båten ett par timmar även följande morgon. Mersmak var ordet för dagen!

P1140415

Leo vår älskade fågelhund myste i solskenet och hade stenkoll på måsarna.

P1140426

Gps-orientering kan vara bra så man inte hamnar i TV hos Missing People.

P1140430

Lite lagom kaxig sådär…

atorskan

Skön känsla!!

P1140439

Omgivna av  vackra mäktiga berg

P1140437

Kvällen avslutades ute på bryggan med en GT lite nötter och fridfullhet. Sedan somnade vi som 2 klubbade sälar efter en fin dag på Lofoten.

 

P1140445

Efter ett trevligt morgonfiske tar vi farväl av Henningsvaer. Hit kommer vi gärna tillbaka. Dagen efter vi åkte så startade Codstock-festivalen. Fiske och musik. Det hade nog varit trevligt att stanna några dagar.

P1140454

Nya gudomligt vackra vyer längs färdvägen.

P1140469

Det gällde att fånga grannlåten med kameran längs färdvägen. Snett och krokigt – men otroligt vackert ändå:)

P1140493

Rastdags….med tupplur för husse, kisspaus för Leo och en liiiten fisketur med spö för matte.

P1140495

Ännu en av alla fina kyrkor. Fast egentligen behövs inga kyrkor här. Naturen i sig själv är som den mäktigaste katedral.

P1140496

Men även jordiska ting kan tydligen få ögat att tåras. Notera de nya däcken!!

P1140498

R ville åka till Sandsletta camping för att titta på de 5 sammanbyggda träkåtorna byggda av Haparanda Woodart som han länge pratat om.Fint ställe, bedårande utsikt och trevliga ägare. stället kan rekommenderas.

P1140502

Sugen på ett dopp igen. men ebben avgjorde saken. Det kändes som om man måste gå ända till Grönland för att komma ut på lagomt baddjup.

 

 

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.