Södra bergens balalajkor

Tittar ut över Sundsvall från mitt hotellrum där jag kurerar min bronkit efter avklarad föreläsning för personal från Sundsvalls kommun. Det gick riktigt bra och den befarade hostkatastrofen uteblev. Men nu hostas det desto mer. Farbror doktorn på Cityakuten tyckte att jag skulle satsa på två flaskor gott rött vin i stället för verkningslösa hostdämpande preparat som inte fungerar. Lutar mig mot bricanylen och smuttar på hett vatten. Alla smaker och dofter utlöser gräslig hosta. Fördelen är ju att man får egen kupe på tåget. Nu blir det en stilla kväll i återhämtningens tecken. Tacksam för fina dagar m nära och kära. Tack alla stora och små för glädje och kärlek. Efter morgondagens föreläsning bär det av hemåt. Borta bra men hemma bäst.

6 kommentarer

  1. Henny Linnea

    Inte roligt att drabbas av envis hosta, antar att hela systemet i kroppen påverkas negativt. Ta det nu lugnt och krya på dig.
    Jag har också en fråga. Har listat ut (tror jag) att dina föreläsningar handlar om demens. Har du någon gång ärenden till Piteå? Det skulle vara intressant att få lyssna på dig vid något av våra PRO-träffar isf. Tyvärr spelar arvodets storlek förstås en viss roll. (min emailadress finns via inlägget)

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Hej Henny Linnea! Vilket vackert namn:) Tack för omtanken. Nu har hostan bett sig en smula och det finns hopp om livet igen:) Jag har för närvarande inga föreläsningar bokade i Piteå eller trakterna däromkring. Om jag får det så låter jag dig veta så kanske vi kan få ihop något!

  2. Åsa

    TACK för idag♡ Fantastisk föreläsning som berörde mig starkt, du hittade verkligen balansen mellan skratt, igenkännande och närapå gråt. Det du beskrev kommer jag och mina medarbetare i kontakt med dagligen i vårt arbete…men det är inte alltid att vi SER de som bor hos oss. Tack för den tankeväckaren!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Hej Åsa! Roligt att föreläsningen föll i god jord. Ni var ett engagerat gäng som gjorde det lätt! Lycka till i ert fortsatta arbete!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack syster! Ja nu verkar det som om den ger sig så sakteliga. Bihålorna har tagit revansch istället. Men tur att jag fick mirakelmedlet Oleum Basileum av dig<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.