Fredagsmys till stora, mellanstora och små

Som vanligt förundras jag över hur fredagskänslan liksom känns i luften. Det spelar ingen roll om vädret är kasst. Känslan finns där – hela dagen – även om inget speciellt ska hända. Idag blåser det lite mindre och jag har ”provgått” ut. Blek och eländig är jag ännu men den stora hostan uteblev trots kalluften.

Småfåglarna måste ju få sitt även dom. Så det blev solrosfrön, talgbollar, brödsmulor och äpplen. Samt ett par nävar gryn på altanen till gulsparvarna. Men när det kommer till möss och råttor blir jag genast snål. Mina nya musfällor ”wipomatic” som jag beställt från nätet har nu laddats efter konstens alla regler med vatten/glykolblandning, och med lite fredagsmys på lurpiggen – snickers. Jag aktade mig noga för att gå i fällan själv…Ja snickersfällan alltså. Den resterande godbiten får bli Robbans fredagsmys.

När orken tryter får man försöka finna små lätta göromål. För närvarande är det operation avyttring som gäller. Bort med skräp och gammalt elände som bara ligger i hörnen och suger energi. Önskar er alla en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.