Förmiddagskaffe

En av de bästa stunderna på dagen är förmiddagskaffet. Håller du inte med? Onsdagarna här hos oss är intensiva då varorna kommer och det är en hel dej att bära stuva och städa. Att då få slå sig ned mitt emot varandra, ta en liten vilopaus och dricka en kaffetår i lugn och ro känns lyxigt.

För första natten på flera veckor har jag inte begravt mig själv under ett tjockt lager snytpapper eller tokhostat. Tacksamheten vet inga gränser och nu tar det bara någon timme på morgonen innan jag hostat upp mig. Tacksam också att dessa bacillusker inte verkar bita på herrn i huset. Hoppas vi får vara friska nu när den mörka tiden kommer.

På vår fb-sida Sandvikens Fjällgård AB har jag utlyst den årliga isläggningstävlingen: Vilket datum kommer hela Tjaktjaure att vara istäckt? Många har gissat och det blir spännande att se vem som gissat rätt. Jag ska inte sticka under stolen med att jag längtar efter nyisen. Tänk att få knacka hål och doppa kroken för första gången denna vintersäsong. Lycka!

Mina spänstiga norska vänner är rådgivare inför mitt förestående skidköp. Jag vill ha en vallningsfri turskida med en varm och bra pjäxa. Inser att det inte blir någon billig historia. Helst skulle jag vilja hitta ett begagnat set med inte alltför långa skidor och skidskor i storlek ca 37. Har du tips om något bra så tar jag tacksamt emot det. Nu ska jag nämligen toppa min viktnedgång med lite skidåkning tillsammans med min lille lurvige vän. Det ser vi fram emot!

2 kommentarer

 1. Haspelrullen

  Hej där uppe!
  Tegsnässkidan är värd en tanke, med bindning Epok. Då behöver du inte fundera på speciella skidskor.
  Men norrmännen är säkert experter på detta område.
  Själv har jag åkt färdigt. Sista färden blev ju bara en meter innan jag stöp. Fortfarande oklart om det var en meter framåt eller bakåt.
  Hälsa tusenkonstnären.
  Hälsningar Erik

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Hej Erik! Skrattar gott åt ditt skidreferat:) Ja det gäller att hålla sig på benen:) Tegsnässkidan är en av dem som finns på min ole-dole-doff-lista. Dock tror jag att den kan vara i längsta laget för mig…Typ drygt längden på min tilltänkta skidtur i sin helhet:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.