Adventsattack

Tar en arbetspaus och en slurk förmiddagskaffe med min lurvige lille vän i soffhörnet. Ja Leo alltså. Gomorronteve frestar med julmusik och adventssmaskens. Slås plötsligt av insikten att vi strax har första advent!! Jag som trodde att den var en vecka bort, så nu gäller det att snabbt hitta den rätta känslan inför denna tid som jag älskar.

Snö har vi, och de flesta ingredienser som behövs för en fin julmånad. Förutom närvaron av nära och kära förstås – som ju är på lite väl långa avstånd – typ Umeå, Göteborg och Peking. Ett besök hos lilla mor i hennes nya hem planeras under adventstiden. Det längtar jag verkligen efter.

Nu blir det (f)etiska dilemman huruvida det ska tillagas och serveras de vanliga kulinariska julgotterna. Min sockerfria tillvaro hotas för närvarande av en skumtomtsleverans till butiken. I det försåtsminerade skafferiet lurar knäckingredienser, marsipanstoff och allt som behövs för lussekatt och mjukkakubak.

Dygden som heter måttlighet måste upprustas och jag kommer att försöka hålla den här sockerminimerade linjen som gett mig inte bara en viktminskning på snart 10kg, utan även värkfrihet, positivt stämningsläge och som en högst oväntat bonus – fina och hela naglar och nagelband.

Tror bestämt att jag ska kickstarta inhämtningen av julstämning genom att bege mig ut på en kort förmiddagsfisketur i i det vita. Vi hörs!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.