Inuti finns en lite mindre…..

Jag pratar om den ryska dockan. För mig är den en alldeles lysande beskrivning av oss människor oavsett storlek. Vi bär alla med oss bebisen, småbarnet, skolbarnet, ungdomen och vuxenlivets olika stadier ända fram till ålderdomen, om vi får leva så länge.

Om sjukdom eller svårigheter förminskar människan i ork och förmågor, så är det viktigt att man som medmänniska tar fram den förståelse, fördragsamhet och omtanke som krävs, men samtidigt själv försöker hålla i färskt minne hur det faktiskt var att vara liten svag och sårbar.

4 kommentarer

 1. michael forsberg

  Tänk så lite det egentligen behövs av oss alla,oftast räcker det med att man bara finns till(vilket är väldigt underskattat).Det är nog därför vi har fått gåvan med två öron!En utsträckt hand till nån som behöver den.Det kommer en dag när vi alla behöver en utsträckt hand,som är fylld av värme,ödmjukhet och omtanke.Önskar er ett Gott slut på det gamla och ett härligt,spännande Nytt År!

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Ja det är egentligen väldigt basala saker som kan göra stor skillnad för en medmänniska!

 2. michael forsberg

  Jag är stark eftersom jag är sårbar,Jag är klok,för att jag gjort mängder av misstag,Jag är lycklig eftersom livet gjort riktigt ont ibland,Jag älskar för att jag vet hur det känns att förlora någon nära,Jag har medkänsla eftersom jag upplevt lidande,Jag skrattar för livet har varit tufft ibland,Jag lever för att livet inte är någon självklarhet. Önskar er all lycka med allt ni förtar er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.