Kautsik-SPA igen

När man bor i avkroken, visserligen väldigt centralt i avkroken men ändock i avkroken så får bra karl/kvinna ofta reda sig själv i mångt och mycket. Nu håller det på att vara dags för en så kallad ”all inclusive” här hemma hos mig. När man ”lix” ändå beger sig in i badrummet så blir det plötsligt högaktuellt för att inte säja urakut med en avloppsrensning deluxe i duschen och samtidig en rationell rengöring. Kautsikångorna står då täta som dimman över Lutzen när det beger sig, och ger begreppet ”kemisk peeling” en helt ny dimension. Alla eventuella rynkor åtminstone invärtes i andningsorganen äro nu svullna vackra släta och pärlemorskimrande.

Nåväl. Tanten blir ren, rören blir raka och badrummet strålar skinande rent i hela 10 minuter tills efterklok undertecknad ibland kommer på att det även är urakut med en klippning. Säja vad man vill om frisersalongerna i Arjeplog – de är inte bara avlägsna utan även svåra att få kontakt med. Därför är det bara att ta fram bäst-saxen, hänga på sig draculacapen och sätta igång. Man har väl klippt ungar gubbar och mödrar några hundra gången så alldeles homlut är man ju inte.

Ca 1 dm hår senare så är handfatet fullt med hår, frisyren klar och badrummet i behov av städning IGEN. Bara att börja om med städningen. Nu är man i alla fall nyklippt och ser förhoppningsvis inte så tokig ut som man känner sig. Baksidan vet jag inte mycket om. Robban brukar få göra en insats där och jag hörde en gång när han stod där med saxen hur han muttrade något om att han kände sig som den där fåniga Jean Pierre Barbapappa eller vadhannuheter……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.