Baksmälla de luxe

Idag har jag en slags baksmälla. Alls inte förorsakad av starka drycker. Men man lär ju känna sig själv bättre och bättre med åren och den urladdning av energi och arbete som påsksäsongen innebär i mitt nuvarande liv, ger ungefär samma efterverkningar som julhelgerna gjorde när barnen var små och man skulle göra/hinna/vilja få allting tipp topp under några veckors tid. Inte undra på att man var knäckt några dagar där januari.

Så idag ”tillåter” jag mig själv att vara lite ”off”. Kraftlös frusen och med lite ont i kroppen, sysslar jag med byråkratiska göromål som inte kräver så mycket kraft. En fisketur med Leo på isen gav noll fiskresultat, men frisk luft i lungorna och en vilopaus för själen.

I morgon är det färdigömkat! Då är det bara att spotta i nävarna igen för då kommer varorna och ska lastas in i alla de hyllor som idag gapar nästan tomma efter den stora påskinvasionen och dess försäljningstopp. Roligt men krävande – Just så kan man sammanfatta högsäsongens intensiva period. Turligt nog har vi fått vara friska och inga större haverier har inträffat.

Men fram tills i morgon sätter jag en osynlig klisterlapp i pannan – Gått för dagen, och prioriterar bara det alla mest nödvändiga göromålen. Någon som känner igen sig där ute?

2 kommentarer

  1. michael forsberg

    Hej!Att ge sej själv rätt att få sätta sej i självömkansgropen en stund är bara nyttigt 🙂 Bara man inte sitter där för länge.Vilket jag starkt betvivlar att Du gör 🙂 Det blir nog bara ett snabbskutt 🙂 Det finns ett Japanskt ordspråk som lyder: Plågan kan vara ett frö ur vilken glädjen spirar! Ha det så gott å njut av stunderna.

  2. Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

    Uppe nu igen:) Kloka ord strör du som vanligt omkring dig:) Ha en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.