Två nyanser av gult, och en lyckans ost

Idag är det bäst att stanna inne i den mån det går. Storm, enorma mängder blötsnö och obefintlig sikt gör att våra gäster knappt kommer sig utanför stugdörrarna. Själva snöröjer vi och städar i butiken inför dagens stora leverans av varor som snart är här. Butiken är helt tömd efter påsken.

Där ute i det vinande ovädret ser jag just nu två nyanser av gult. Min tappre parhäst, min outtröttlige optimist och min starke man flimrar förbi där ute – varsegul i snöyran, eller så dundrar han förbi med den gula ”Lillvännen” och forslar snöhögar hit och dit. Man får försöka haffa honom att tvärt avbryta för en kaffetår och en nybakad bulle, men snabbt ska han ut igen.

Jag är så glad och tacksam att han finns i mitt liv – den här bredaxlade renhårige mannen. Han som aldrig skulle kröka ett hårstrå på mitt huvud. Visserligen dräller han grejer runt omkring sig, muttrar en hel del och hamnar då i riskzonen att sättas ut på Blocket somliga dagar under rubriken – bortskänkes mot annonskostnad, men det är nog ömsesidigt… Jag är i alla fall en lyckans ost som träffade honom. Vi tycker helt olika i somligt, men diskuterar en stund och hittar alltid en lösning. Han – mannen som alltid peppar mig och alltid ser möjligheter där jag ser hinder. Vi har kanske gjort varandra lite bättre.

Tänk att vi kamperat ihop i drygt 10 år nu, med de olater som begagnade medelålders människor ju alltid har med sig från livets packning. Att vi klarar att jobba ihop, leva ihop 24h och ändå varje ny morgon börja dagen i kärleksfull ton. Jag skulle inte för allt smör i småland byta ut honom – ens mot två 33-åringar;)

4 kommentarer

  1. Robert Lidström

    Du har rätt! Det är ett nedköp med två 33-åringar. Vad har dom hunnit lära sig 😉
    Tack för dom fina orden, o jag skulle om jag kunde formulera mig lika bra som du bara säga tack detsamma för dom här och kommande åren.

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Var rädd om dej bara – så du håller länge! Det räcker inte att bara jag är rädd om dig!

  2. Karin i Piteå

    Vilken skön, humoristisk och vacker kärleksförklaring!
    Din förmåga att använda de rätta orden är BÄST !!

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack Karin:) Vilken fin uppmuntran denna yrvädersfredag:) Ha en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.