Livets slut, och livets början

P1160535

P1160625

Gårdagens begravning är i liksom Roberts far i fint minne bevarad. När vi kom körandes hemåt fick vi som kontrast till livets slut åldrande och död se något fantastiskt som minner om att livet fortgår ständigt, börjar på nytt och nya generationer människor och djur föds och håller världen levande. En alldeles nyfödd liten älgkalv stod och diade mamma älg inne bland björkarna. Vi kunde inte få en skarp bild, men man kan ana konturerna och det finns väl knappast något finare än en nyfödd – oavsett sort. Dagen fick ett fint slut med hopp värme och ett leende.

4 kommentarer

  1. Inger

    Det är det som man får i sig naturligt med inandningsluften..då man bor och vistas mycket ute i naturen Man får som en kraft och motvikt ..till allt det jobbiga .. för nyanserna i livet
    framträder så tydligt och med så stor kärlek
    idet naturen och dess inneboende visar oss på..Önskar dig en mysig helg

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Just så är det Inger. Naturen är rena medicinen – för själ och kropp:)

  2. Birgitta

    Vilken fin stämningsbild från er stund i Hoppets kapell. Så nära naturen och det fina ljuset samtidigt som kapellets namn ger styrka. Nu får ni leva på många fina minnen och som du skriver, bilden av älgkalven med sin mamma visar ju på att livet rullar på. Önskar er en fin helg med förhoppningsvis sol och lite lugn.

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Ja det blev en fin dag trots omständigheterna. Och naturen med alla sina fantastiska variationer är alltid en källa till liv och ny glädje:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.