Sunda vätskor

vasser

Vatten – detta fantastiska föränderliga element som finns inuti och omkring oss alla, vilken hudfärg vi än har och vart vi än befinner oss på jordens rund. Idag regnar det ett mjukt och välbehövligt sommarregn här i vykortet. Det fyller sjöar och jokkar till brädden tillsammans med smältvattnet och flödar vilt fritt och vackert. Blått, grönt, turkost genomskinligt eller kanske skummande vitt som det som sprudlar nerför fjällsluttningen från brudslöjorna i vårflod.

Det får det gröna att spira snabbare, renar svalkar och livgiver. Väcker sovande frön i jorden – såväl ogräs som den vackraste dyrbaraste blomma.

Vattnet som smakar ingenting – och allting. Bärare av smaker.

Vatten som även på olika sätt framkallas av känslor och livsbetingelser. Svettdroppar bryter fram – av värme, stress eller feber. Ögon tåras – av sorg såväl som av glädje eller lökhackning.

Vattnet i kroppen som dagligen transporterar ut slaggprodukter, som kan få kroppsdelar att svullna på gott och ont och som är är basen i vårt blod. Kroppsvätskornas viktiga balans.

Vattnet som vi ligger i och växer under vår utveckling i livmodern. Som vi till stor del består av.

Vattnet som vi kan rena oss – tvätta och bada i. Som är en viktig förutsättning för att hålla bort bakterier och sjukdomar, men som också kan döda eller förgifta oss om det inte det nedsmutsade vattnet transporteras bort på ett riktigt sätt.

Vattnet – det djupa mystiska vilda, forsande strömmande. En obändig naturkraft att respektera och handskas varligt med.

Vattnet för rekreation och transport. Att bada, dyka, simma, segla, fiska, utforska, färdas, flotta eller frakta i/på.

Vattnet det söta – som dimma, eller moln. Som regnar snöar eller haglar över oss och vår jord.

Vattnet – det salta som finns i havet i och utanför oss. I de oändliga föränderliga världshaven med sin ebb och sin flod. Som bär och när ur jordklotets största rikaste skafferi.

Tack för vattnet!

6 kommentarer

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Tack Mickan:) Bilden är härlig – verkligheten ännu härligare:)

  1. michael forsberg

    Hej! Vilken härligt förunderlig bild ! Rinner vattnet upp eller ner! 🙂 Har ej sett dess like tidigare.Önskar er en fin och mysig helg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.