Kniven på bältet!

DSC_2179

Är omåttligt stolt över desssa mina fina skatter. Samtliga av de på bilden är signerade Ulf Avander – en av landets främsta knivmakare. Den mindre kniven bär jag numera till vardags stolt på bältet i mjukt förvar någonstans mellan löpmagen och bladmagen;)

Skämt åsido – den kommer väl till pass i det vardagliga arbetet med att öppna förpackningar och så i fisket förstås. Den mysko mackapären är en ”priest” som man snabbt och effektivt avlivar en fisk med. Den får dock bara följa med på fisketuren. Den större kniven fick jag förra året i födelsedagspresent och den är så vacker att ögat tåras och jag näns inte använda den men den får sitta som konstverk och pryda vår vägg.

Vi har några verkligt fina alster i butiken nu, och vi spinner planer ihop med Ulf – att om intresse finnes för en veckoslutskurs i att göra sin egen kniv – planera in det till nästa sommar. På vår FB-sida https://www.facebook.com/SandvikensFjallgardAB (gå gärna in och ”gilla”) och på vår nya webplats www.sandvikens.se, kommer jag i dagarna att lägga in fler bilder på hans fina knivar. Maila oss gärna om du skulle ha ett intresse att att delta i en sådan kurs – så återkommer vi när planeringen hunnit längre. Det blir bara några få kursplatser så – först till kvarn är det som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.