Denna ljuva BellaNotte

bella9

Isabertil, Burrabell, Bellabulle och Bellanotte – Kärt barn har många namn. För 28 år sedan föddes vårt tredje barn, vår lilla gumma Isabelle på förlossningen i Umeå.

Det hade varit en ovanligt varm och fin sommar och dagarna innan det begav sig hade vi tillbringat vid utomhuspoolen i Obbola. Vi var precis i färd med att köpa hus på Östteg och flytta närmare stan från vår bostadsrätt på Böleäng. Sandra skulle börja förskolan och Daniel skulle börja ettan på Östtegs skola.

En sen augustikväll såg du först dagens ljus. Din pappa hade svarta runda glasögon och mintgrön skjorta. Jag hade pufflugg och på förlossningsfilmen ser jag att vi ännu var så unga. Jag var 28 år och din pappa var 30. Du var underbart fin, hade mörka ögon och ett gnistrande temperament redan då. Och innan vi hann hämta andan så lade du världen för dina fötter med din charm, din klokhet och dina guldiga lockar

Den hösten sov du i din lilla barnvagnsinsats i huset på Teg, medans jag och din far rev tapeter, målade, tapetserade och sakta men säkert försökte göra drömmen verklig om vårt ”vita hus” som då ännu var gult. Med jämna mellanrum vaknade du och ville ha bröstet. Så myste vi och småpratade en stund innan du somnade igen. Vi var ett riktigt litet team du och jag. Jag var barnledig från postkassörsjobbet och din pappa pluggade medicin. På dagarna när Daniel var i skolan och Sandra i förskolan så hade vi det mysigt och lärde känna varandra, gick små promenader med den fina svarta och grå barnvagnen.

Idag är du en vuxen kvinna med stark integritet och egna värderingar. Med egna barn. Med dig i bagaget har du summan av uppväxtens alla fina och mindre bra ingredienser. De som jag är stolt – och mindre stolt över. Jag önskar att du hade varit hemma hos oss idag så jag hade fått sjunga för dig, gratta dig på säng och säja att jag älskar dig. I minnet ser jag ju – på mammors vis – en liten flicka med blonda flätor och mjukt nattlinne med rosenknoppar på som yrvaket gnuggar sömnen ur sina långa ögonfransar när vi kommer med bricka och paket.

Jag hoppas att du vet att du alltid finns här i mitt hjärta och i mina tankar och omsorger, att du alltid har mig vad än som händer. Jag ser fram emot att få fortsätta att följa din vuxenväg, dina livsval och se din livsutveckling. Av den där gnistrande smarta och temperamentsfulla lilla gullungen som gjorde entre just idag för 28 år sedan.

Allt gott på din födelsedag min flicka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.