Hundtjuvar och nya tider

Så infann sig hösten, och på ett par dagar har de gröna löven börjat skifta lite i gult, och myrarna ser höstlika ut. Ett par kalla nätter och några dagar till så börjar det glöda i skog och mark. Nästan den vackraste av alla vackra årstider vi har här uppe i fjällvärlden. Mer eller mindre glada jägare återvänder nu hem efter ripjaktspremiären. Några har lyckats bättre än andra och några har haft riktigt fina framgångar på fjället. Nu byts det i stugorna. Det värsta trycket är över och nu har vi några lediga stugor varvat med nya jägargäng i vissa.

I Jutis – 6 mil härifrån har hundtjuvar härjat – och helt fräckt stulit två laikor ur en hundgård. I helgen var det dags igen och hundägaren kom i sista sekunden för att hindra hans engelska setter att bli inlockad i en bil. Det är bedrövligt att folk kan vara så samvetslösa.

http://www.jaktsidan.se/ipb/topic/51832-stulna-hundar-i-arjeplog-jutis/#entry879630

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.